Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Ιρλανδία: Οι ταξιδιώτες θα δηλώνουν πού θα περάσουν την καραντίνα, κατά την άφιξή τους στη χώρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιρλανδία: Οι ταξιδιώτες θα δηλώνουν πού θα περάσουν την καραντίνα, κατά την άφιξή τους στη χώρα

Η κυβέρνηση εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική και η ίδια η καραντίνα, η οποία προς το παρόν «συνιστάται εντόνως», είπε ο υπουργός Σάιμον Χάρις.

Από την επόμενη Πέμπτη και μέχρι τις 18 Ιουνίου, τουλάχιστον, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να συμπληρώνουν ένα έγγραφο στο οποίο θα αναφέρουν τη διεύθυνση όπου θα βρίσκονται σε απομόνωση. «Αυτά τα μέτρα είναι έκτακτα, όμως είναι αναγκαία σε αυτήν την κρίση δημόσιας υγείας», πρόσθεσε.

Οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμο 2.500 ευρώ ή και με εξάμηνη φυλάκιση.

Το έγγραφο είναι ήδη διαθέσιμο στα λιμάνια και τα αεροδρόμια αλλά μέχρι τώρα δεν ήταν υποχρεωτική η συμπλήρωσή του. Σύμφωνα με τις αρχές, θα βοηθήσει στην έγκαιρη ιχνηλάτηση των επαφών, στην περίπτωση που εμφανιστούν νέα κρούσματα. Όλοι οι ταξιδιώτες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θα πρέπει να το συμπληρώνουν. Δεν εξαιρούνται ούτε οι Βρετανοί, μολονότι το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να μην θέτει σε καραντίνα 14 ημερών όσους φτάνουν από την Ιρλανδία.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, 1.592 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ιρλανδία από την ασθένεια Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL