Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νέα κατάρρευση γέφυρας στην Ιταλία, με ένα τραυματία (VIDEO)

Μια γέφυρα κατέρρευσε τραυματίζοντας μόνο ένα άτομο στα σύνορα των Περιφερειών της Φλωρεντίας με της Γένοβας, υπογραμμίζοντας την απελπιστική κατάσταση των υποδομών στην Ιταλία.

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Μια ακόμη γέφυρα κατέρρευσε στην Ιταλία, στα σύνορα ανάμεσα στις Περιφέρειες της Φλωρεντίας και της Γέβοβας, τραυματίζοντας μόνο ένα άτομο που μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της περιοχής. 

Τη στιγμή της κατάρρευσης τη γέφυρα διέσχιζαν δύο μικρά φορτηγά αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός του ενός.

Ο δήμαρχος του Αλμπιάνο, που βρίσκεται η γέφυρα, προειδοποίησε ότι τα απαγορευτικά μέτρα για τον κορωνοϊό έσωσαν πολλές ζωές, γιατί συνήθως την ώρα της κατάρρευσης τη γέφυρα διασχίζουν εκατοντάδες αυτοκίνητα γιατί συνδέει τις δύο όχθες του ποταμού Μάγκρα και τις Περιφέρειες της Φλωρεντίας και της Γένοβα.

Η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου των ιταλικών δρόμων ANAS είχε διαβεβαιώσει τον Αύγουστο το δήμο ότι η γέφυρα δεν παρουσιάζει προβλήματα στατικότητας και το Νοέμβριο ότι είχε προχωρήσει σε μικρές παρεμβάσεις στο οδόστρωμά της που δεν εγκυμονούν κινδύνους. Έξι μήνες μετά η γέφυρα έπεσε μετά από μια βροχόπτωση, γεγονός που υπογράμμισε τα μεγάλα κενά στους ελέγχους, αλλά και την κακή κατάσταση των υποδομών στην Ιταλία.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις