Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ισπανία: Σταδιακή επιστροφή στη κανονικότητα από τις 26 Απριλίου

Η Ισπανία θα αρχίσει να επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα από τις 26 Απριλίου, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Η Ισπανία θα αρχίσει να επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα από τις 26 Απριλίου, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και του υπουργός Οικονομικών Μαρία Χεσούς Μοντέρο, διευκρινίζοντας ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ανακοινωθεί με ποιες προϋποθέσεις θα αρχίσει η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.  

«Υπάρχουν διάφορα σενάρια που δεν θα τα ανακοινώσουμε γιατί θέλουμε να αποφασίσουν οι τεχνικοί του θέματος», διευκρίνισε η Μοντέρο.

Οι πολίτες θα επιστρέψουν «στην κανονική ζωή τους» από τις 26 Απριλίου, αλλά η επιστροφή «στους δρόμους και της πλατείες» θα διεξαχθεί διαμέσου «ξεκάθαρων οδηγιών» από την εκτελεστική εξουσία, συνέχισε η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι οι ειδικοί και οι τεχνικοί του υπουργείου Υγείας θα εξετάσουν τα στοιχεία των επομένων εβδομάδων για «να σχεδιάσουν τα σενάρια της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων».

Σύμφωνα πάντως με το υπουργείο Υγείας η «αποκλιμάκωση» θα πραγματοποιηθεί μετά την εξέταση των στοιχείων από τις Περιφέρειες, τους οίκους ευγηρίας, την κατάσταση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας και που θα συμπεριλάβει στην πράξη μια διεργασία στην οποία θα συμμετέχουν περίπου 60 χιλιάδες άτομα. Στόχος του υπουργείου Υγείας φαίνεται να είναι «η ανάπτυξη μιας συλλογικής ανοσίας στον ιό», ένα «είδος καθολικής άμυνας από το σύνολο του πληθυσμού» με στόχο «να αντιμετωπίσουμε το μέλλον», κατέληξε η Μοντέρο.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις