Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ιταλία: Τραπεζικοί στο σπίτι για 9 εβδομάδες με έως 1400 ευρώ από τους… τραπεζίτες

Οι ιταλικές τράπεζες θα καταβάλλουν έως και 1400 ευρώ για τις 9 εβδομάδες που οι τραπεζικοί υπάλληλοι θα βρίσκονται σε προσωρινή ανεργία, στον απόηχο των απειλών για γενική απεργία στον κλάδο.

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Οι διαμαρτυρίες των τραπεζικών στην Ιταλία και οι απειλές για γενική απεργία στον κλάδο απέδωσαν σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και ο σκληροπυρηνικός Σύλλογος Τραπεζών ΑΒΙ αποδέχθηκε να αποζημιωθούν όσοι εργαζόμενοι δεν εργαστούν εξαιτίας της πανδημίας έως με 1.400 ευρώ και έως για 9 εβδομάδες για «να αποφευχθεί το κόστος στους εργαζομένους. Οι τράπεζες θα καταβάλουν αρχικά την αποζημίωση στους εργαζόμενους και σε δεύτερη φάση το αντίστοιχο ταμείο ανεργίας INPS

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση και τα συνδικάτα οι τραπεζίτες λύγισαν και θα επιτρέψουν στις τράπεζες που θέλουν και στους εργαζόμενους που το επιθυμούν να διακόψουν την εργασία τους και να ζητήσουν για τους εργαζόμενους την εφαρμογή των μέτρων προστασίας για την προσωρινή ανεργία, που σύμφωνα με το διάταγμα της κυβέρνησης Κόντε μπορεί να φθάσει στις 9 εβδομάδες.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο