Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Η Κομμουνιστική Επανίδρυση για το Μ. Γλέζο: Μας εμπνέουν οι αγώνες του για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Κομμουνιστική Επανίδρυση για το Μ. Γλέζο: Μας εμπνέουν οι αγώνες του για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας και στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των συντροφισσών και των συντρόφων της ελληνικής Αριστεράς για την απώλεια του συντρόφου Μανώλη Γλέζου.

Θυμόμαστε τον δεκαοκτάχρονο αντιστασιακό που πέταξε τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη, σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα και της αντίστασης σε όλη την Ευρώπη, τον φυλακισμένο κομμουνιστή στις φυλακές του καθεστώτος των συνταγματαρχών, που καταδίκασε την εισβολή της Πράγας το 1968, και τον μαχητή για τον σοσιαλισμό και την κοινωνική δικαιοσύνη, μέχρι τις τελευταίες ημέρες του, εναντίον των πολιτικών της λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων συνταγών που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μία μάχη που ξεκίνησε στο νησί του, στο χωριό του από την πρώτη γραμμή των διαμαρτυριών έως μαζί μας στην ομάδα της Ενωμένης Αριστεράς GUE/NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου είχε εκλεγεί κατά την τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο. Είναι λυπηρό ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δώσει σε αυτή την έκτακτη ανάγκη το χαιρετισμό που αξίζει ο μεγάλος κοινωνικός αγωνιστής.

Σε αυτές τις ώρες, όταν οι εγωισμοί αναδύονται και πάλι μπροστά στην κοινωνική κρίση, το παγκόσμιο μήνυμα της αντίστασης, της αδελφοσύνης και της ισότητας είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Θα παραμείνει ένα παράδειγμα για όλους εμάς που συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία και μια ανθρωπότητα που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη και την κοινωνική ισότητα, χωρίς την οποία δεν υπάρχει πραγματική ελευθερία.

Ο Μανόλης Γλέζος ήταν ήρωας της Ευρωπαϊκής Αντίστασης, ενάντια στον ναζιφασισμό πρώτα, ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό αργότερα, ένα παράδειγμα πατριωτισμού και διεθνισμού που ζει και θα ζει στη μνήμη των νεότερων γενεών.

Ας είναι ελαφριά η γη που θα σε σκεπάσει σύντροφε Μανόλη.

Κόμμα Κομμουνιστικής Επανίδρυσης - Ευρωπαϊκή Αριστερά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL