Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μπέργκαμο –Σεριάτε : Νεκρικές πομπές στρατιωτικών φορτηγών με 78 φέρετρα (VIDEO)

Οι κωμοπόλεις της βιομηχανικής επαρχίας του Μπέργκαμο ανέθεσαν σε δύο νεκρικές πομπές φορτηγών του στρατού να οδηγήσουν 78 φέρετρα σε γειτονικά κρεματόρια, ενώ τα εργοστάσια της περιοχής συνεχίζουν να εργάζονται αυξάνοντας τον κίνδυνο της διασποράς.

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Στά μικρά βιομηχανικά κέντρα του Σεριάτε και του Πόντε Σαν Πιέτρο, δίπλα από το Μπέργκαμο, ο κορωνοϊός συνεχίζει να αφανίζει τους ανθρώπους, όχι μόνο εξαιτίας της επιθετικότητάς του αλλά και εξαιτίας της επιμονής των βιομηχάνων να κρατούν ανοικτά τα εργοστάσια.

H νεκτρική πομπή με 45 φέρετρα από το Σεριάτε

Στο Σεριάτε, τη μικρή αυτή κωμόπολη των 25 χιλιάδων κατοίκων, χρειάστηκε η βοήθεια του στρατού και των καραμπινιέρων για να απομακρυνθούν 45 φέρετρα, γιατί στη μικρή εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ οι στοίβες από τα φέρετρα 80 φέρετρα που είχαν συγκεντρωθεί αρχίσει να δημιουργούν το αδιαχώρητο. Τη Δευτέρα είχαν φθάσει 17 φέρετρα, ενώ την επομένη είχαν έρθει άλλα 40 από τη Βαλ Σεριάνα, όπου ο κορωνοϊός έχει πραγματοποιήσει πραγματική σφαγή.   

Μετά από μια σύντομη αποχαιρετιστήρια λειτουργία οι συγγενείς των νεκρών είδαν τα φέρετρα να φορτώνονται σε στρατιωτικά φορτηγά και να παίρνουν το δρόμο για το κρεματόριο της Φεράρα, περίπου 200 χιλιόμετρα πιο νότια στην Κοιλάδα του Πάδου. Οι καραμπινιέρο θα επιστρέψουν στο Σεριάτε για να παραδώσουν στους συγγενείς των νεκρών την τέφρα.

Η νεκρική πομπή με 33 φέρετρα από το Πόντε Σαν Πιέτρο

Τη Δευτέρα μια άλλη μεγάλη νεκρική πομπή με 33 φέρετρα στρατιωτικά φορτηγά είχε ξεκινήσει από το Πόντε Σαν Πιέτρο των σχεδόν 12 χιλιάδων κατοίκων για τα γειτονικά κρεματόρια.  

Είκοσι χιλιόμετρα πιο πέρα, το γειτονικό Μπέργκαμο από 45 νεκρούς το μήνα έφθασε να έχει πάνω από 300 την εβδομάδα.

Φταίει μόνο ο κορωνοϊός ή και κάποιοι από τους ανθρώπους;

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Βουταρία

Έχουν πλημμυρίσει αυτές τις μέρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από διαφημίσεις Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης που πουλάνε μαθήματα τηλεκπαίδευσης

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις