Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ισπανία: Διαδικασίες εξπρές για κηδείες, αποτεφρώσεις και δωρεές σωρών την εποχή της πανδημίας

Κηδείες, αποτεφρώσεις και δωρεές σωρών με διαδικασίες εξπρές αποφάσισε το ισπανικό υπουργείο Υγείας για την περίοδο της πανδημίας για να περιορίσει τον κίνδυνο διασποράς του ιού.

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Διαδικασίες εξπρές αποφάσισε στην Ισπανία το υπουργείο Υγείας, εξαιτίας της αύξησης της σωρών από την πανδημία και τον κίνδυνο διασποράς τους κορωνοϊού. Οι κηδείες στα νεκροταφεία, οι αποτεφρώσεις στα κρεματόρια και οι δωρεές σωρών για την επιστήμη επιταχύνονται εξαιτίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με διάταξη του υπουργείου Υγείας που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης.  

Από τώρα και στο εξής δεν κρίνεται αναγκαίο να έχουν περάσει 24 ώρες από τη στιγμή που εξέπνευσε ο κάθε άνθρωπος για να προχωρήσουν οι συγγενείς τους στην ταφή, την αποτέφρωση ή τη δωρεά της σωρού για επιστημονικούς λόγους, ανεξάρτητα πάντως εάν ο θάνατος οφείλεται στον κορωνοϊό ή όχι.

Η άδεια ταφής μπορεί να δίδεται άμεσα, εάν το ζητήσουν οι συγγενείς του εκλιπόντος, ενώ η διάταξη αυτή κρίνεται ως μέτρο έκτακτης ανάγκης και πρόσκαιρη, θα ισχύει όσο διαρκεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης της χώρας και θα ισχύει για όλες τις σωρούς, εάν δεν υπάρχει διαφορετική θέληση του εκλιπόντος ή των κληρονόμων του.

Εξαιρούνται από τη διάταξη οι σωροί ατόμων που πέθαναν από βίαιο θάνατο, για τις οποίες θα αποφασίζουν οι αρμόδιες αρχές.

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας υπογράμμισε ότι η αύξηση των νεκρών από την πανδημία πάνω από κάθε συνηθισμένο μέχρι τώρα επίπεδο απαιτεί μια άμεση λύση, γιατί η μέχρι σήμερα νομοθεσία προέβλεπε την καταχώρηση του θανάτου στο δημοτολόγιο ένα 24ωρο μετά την απώλεια του ανθρώπου.   

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πειθαρχία ναι, δημοκρατία θα δούμε

Ακόμη μία φορά η Γερμανία εκμεταλλεύεται μια κρίση για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο έναντι των εταίρων της. Τώρα όμως οι αντιδράσεις είναι οξύτατες, η πειθαρχία κλονίζεται και η συνοχή της Ε.Ε. δεν φαίνεται τόσο χαλύβδινη. Όλο και λιγότεροι στενοχωριούνται γι’ αυτό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις