Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η δεξιά της Μαδρίτης: Κρούσματα με σεντόνι για στρώμα στο πάτωμα ή σε πλαστικές καρέκλες για 30 ώρες (VIDEO)

Στη Μαδρίτη η δεξιά τοπική κυβέρνηση δίνει στα κρούσματα του κορωνοϊού ένα σεντόνι για στρώμα για να ξαπλώσουν στο πάτωμα ή τα αφήνει για περισσότερες από τριάντα ώρες σε μια πλαστική καρέκλα. Αυτή είναι η εγκληματική πολιτική της δεξιάς των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων στην Υγεία.

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Θύματα του κορωνοϊού και της εγκληματικής λιτότητας ξαπλωμένα με ένα σεντόνι σε μια γωνίτσα στο πάτωμα ενός διαδρόμου, άλλα να κάθονται σε πλαστικές καρέκλες εδώ και τουλάχιστον τριάντα ώρες. Αυτή είναι η περίθαλψη των κρουσμάτων του κορωνοϊού στο νοσοκομείο Σεβέρο Οτσόα του Λεχανές, λίγα χιλιόμετρα από την ισπανική πρωτεύουσα, όπου η δεξιά που ελέγχει την Περιφέρεια εδώ και μια 25ετία καταστρατηγώντας κάθε δικαίωμα στη δημόσια Υγεία.

Το σύστημα Υγείας της Περιφέρειας της Μαδρίτης, που ελέγχεται από το 1995 από το διεφθαρμένο δεξιό Λαϊκό Κόμμα και που σήμερα συνεργάζεται με τους Πολίτες και τους φασίστες του Vox, έχει απαξιώσει σε εγκληματικό βαθμό τη δημόσια Υγεία. Τα αποτελέσματα τα πληρώνουν σήμερα με τη ζωή τους οι Ισπανοί πολίτες.

Η πρώην πρόεδρος της Περιφέρειας της Μαδρίτης Εσπεράντζα Αγκίρε προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό. Ζήτησε όμως να προσαχθεί σε δημόσιο νοσοκομείο, γιατί προσφέρει μεγαλύτερη εγγύηση από τις ιδιωτικές κλινικές του «καπιταλισμού των κολλητών» που απλόχερα βοήθησε με τις περικοπές κατά 3 δισ. ευρώ στην Υγεία, την κατάργηση 3.000 νοσοκομειακών κλινών και το πάγωμα άλλων 3.000 κλινών, τη μείωση το προσωπικού κατά 3.600 άτομα και την ιδιωτικοποίηση μιας σειράς νοσοκομείων και υπηρεσιών Υγείας. Η Υγεία στην Ισπανία εξαρτάται από τις Περιφέρειες, οι οποίες έχουν πλήρεις αρμοδιότητες. Την εποχή του Αθνάρ και του Ραχόι οι Περιφερειάρχες της Μαδρίτης άφησαν εποχή για τη διαφθορά, τα σκάνδαλα και τις ιδιωτικοποιήσεις  με αιχμή την Υγεία και την Παιδεία.  

Αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια της Μαδρίτης μετατρέπει χώρους της διεθνούς έκθεσης IFEMA σε ένα νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης που από ότι φαίνεται θα προσφέρει σε 5.500 κρούσματα ένα κρεβάτι και μια μικρή μπουκάλα οξυγόνου. Αυτό δεν είναι το δικαίωμα στην Υγεία, αλλά σε ένα βασανιστήριο για έναν άδικο και αναξιοπρεπή θάνατο.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Βουταρία

Έχουν πλημμυρίσει αυτές τις μέρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από διαφημίσεις Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης που πουλάνε μαθήματα τηλεκπαίδευσης

Δειτε ολοκληρο το αρθρο