Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Γερμανία: Σβάστικες σε εστιατόριο που υπέστη εμπρησμό στη Βρέμη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γερμανία: Σβάστικες σε εστιατόριο που υπέστη εμπρησμό στη Βρέμη

Μία ακόμη επίθεση, πιθανότατα με ξενοφοβικό κίνητρο, σημειώθηκε σε εστιατόριο στη μικρή γερμανική πόλη Ζίκε, κοντά στη Βρέμη, το οποίο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από εμπρησμό, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία χθες.

Δεν τραυματίστηκε κανείς. Η αστυνομία ωστόσο διαπίστωσε ότι ο δράστης ή οι δράστες του εμπρησμού έκαναν στον χώρο γκραφίτι: ζωγράφισαν σβάστικες και έγραψαν το σύνθημα «έξω οι ξένοι» στον χώρο.

Το τζάμι μιας πόρτας στο πίσω μέρος του εστιατορίου βρέθηκε σπασμένο και πάνω της ζωγραφισμένη η σβάστικα, το - εκτός νόμου στη Γερμανία - ναζιστικό σύμβολο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που έγινε στόχος έχει δεσμούς με ξένη χώρα. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι αρχές υποθέτουν μεν πως επρόκειτο για ενέργεια με ξενοφοβικό κίνητρο, χωρίς όμως να έχουν ακόμη αποκλείσει άλλα κίνητρα.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας που είναι αρμόδιες για αδικήματα πολιτικής φύσης ανέλαβαν να διενεργήσουν την έρευνα σε συνεργασία με ειδικούς για υποθέσεις εμπρησμών του αστυνομικού τμήματος της περιφέρειας Ντίπχολτς.

«Είμαστε βαθιά αναστατωμένοι», δήλωσε η Ζούζε Λάουε, η δήμαρχος της Ζίκε, όπου διαπράχθηκε η εμπρηστική επίθεση. Επισήμανε ότι δεν είχε καταγραφεί καμία επίθεση της άκρας δεξιάς στη Ζίκε εδώ και πολύ καιρό. Η Ζίκε έχει 25.600 κατοίκους.

Η δήμαρχος απέφυγε να αναφερθεί στον ιδιοκτήτη και τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, πάντως τόνισε πως πρόκειται για «ανθρώπους που ζουν στη Ζίκε για πάρα πολύ καιρό, δικούς μας ανθρώπους».

Η αστυνομία κατέγραψε 11 εγκλήματα μίσους στην περιφέρεια Ντίπχολτς το 2018.

Πηγή: ΑΜΠΕ - DPA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL