Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Οι «Σαρδέλας» στα δίκτυα του Τοσκάνι και του Μπένετον
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι «Σαρδέλας» στα δίκτυα του Τοσκάνι και του Μπένετον

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Μεγάλο πλήγμα στην εικόνα τους δέχθηκαν οι ιδρυτές του κινήματος της «Σαρδέλας», που κατάφερε να κερδίσει τη μάχη των πλατειών και των πρόσφατων εκλογών στην Εμίλια Ρομάνια καταφέρνοντας την πρώτη μεγάλη ήττα εναντίον του Ματέο Σαλβίνι.

Οι τέσσερις ιδρυτές του κινήματος επισκέφθηκαν στο Τρεβίζο την «Φάμπρικα» που ο διάσημος φωτογράφος Ολιβιέρο Τοσκάνι εκπαιδεύει στη διαφήμιση και την επικοινωνία νέους κάτω των 25 ετών.

Το Τρεβίζο και η «Φάμπρικα» όμως είναι άρρηκτα δεμένα με την αυτοκρατορίας της οικογένειας Μπένετον, γεγονός που οδήγησε στο τέλος τους ιδρυτές του κινήματος να φωτογραφίζονται χαμογελαστοί με τον Τοσκάνι και τον Λουτσιάνο Μπένετον, έναν από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας Atlantia, που ευθύνεται και την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα, που κόστισε τη ζωή σε 43 άτομα τον Αύγουστο του 2018.

Οι φωτογραφίες αυτές με τον Μπένετον και τον Τοσκάνι πυροδότησαν τις αντιδράσεις ενός μεγάλου τμήματος του κινήματος, ενώ η φασιστοειδής αρχηγός των Αδελφών της Ιταλίας Μελόνι επιτέθηκε στις «Σαρδέλες» υποστηρίζοντας ότι «πάνε με τους δυνατούς» και ότι «έκαναν μια πολιτική αυτοκτονία 360ο».

«Δεν σκεφτήκαμε ότι αυτή η φωτογραφία θα παρερμηνευόταν», δικαιολογήθηκαν οι ιδρυτές του κινήματος , υποστηρίζοντας ότι πήγαν στο κέντρο εκπαίδευσης νέων ταλέντων από τον Τοσκάνι και τον Μπένετον ως άτομα και όχι ως εκπρόσωποι του κινήματος. «Περιμένουμε την απάντηση για να συναντήσουμε τον Κόντε» συμπλήρωσε ο Ματία Σαντόρι, ένας από τους τέσσερις ιδρυτές του κινήματος, ενώ ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Τζινγκαρέτι και δύο υπουργοί του κόμματος δήλωσαν ήδη ότι οι πόρτες τους είναι ανοικτές για μια συνάντηση με τις «Σαρδέλες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL