Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βρετανία: Αύριο το ν/σ για το Brexit στη Βουλή των Κοινοτήτων

ΑΜΠΕ

Σήμερα, η Βουλή των Λόρδων ενέκρινε τέσσερις τροπολογίες επί της Συμφωνίας Αποχώρησης, αν και ήδη εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να τις κάνει δεκτές

Αύριο, επιστρέφει στη Βουλή των Κοινοτήτων, το νομοσχέδιο για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. Ωστόσο, σήμερα, η Βουλή των Λόρδων ενέκρινε τέσσερις τροπολογίες επί της Συμφωνίας Αποχώρησης, αν και ήδη εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να τις κάνει δεκτές.

Μία από τις τροπολογίες που εγκρίθηκαν, αφορά την επαναφορά στο νομοσχέδιο μίας πρόβλεψης, που απάλειψε η κυβέρνηση, για τα δικαιώματα των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων να επανασυνδέονται με τις οικογένειές τους, που βρίσκονται στη Βρετανία, μετά το Brexit.

Την τροπολογία κατέθεσε Λόρδος υποστηρικτής των Εργατικών, και έτυχε μεγάλης αποδοχής, καθώς υπερψηφίστηκε με πλειοψηφία 80 ψήφων. Συγκεκριμένα για την σημερινή ψηφοφορία δήλωσε ότι «η προστασία των ευαίσθητων παιδιών θα παραμείνει στις προτεραιότητες μας μετά το Brexit».

Στη συζήτηση που προηγήθηκε στη Βουλή των Λόρδων, έγινε γνωστό από μέλος της κυβέρνησης ότι μόνο στην Αγγλία φιλοξενούνται πάνω από 5.000 ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων, αριθμός που αντιστοιχεί σε μία αύξηση 146% από το 2014, ενώ το 2018 έγιναν περισσότερες από 3.000 αιτήσεις ασύλου από ασυνόδευτα.

Οι υπόλοιπες τροπολογίες που ψηφίστηκαν αφορούν τα σχέδια της κυβέρνησης να επιτρέπουν σε δικαστές μικρότερων δικαστηρίων να ανατρέπουν αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και τη διασφάλιση ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα λάβουν έγγραφα ως απόδειξη του δικαιώματος παραμονής τους στη Βρετανία μετά το Brexit. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Με ΜΑΤ και ΜΜΕ στήνουν κλειστά κέντρα

Αυτό που συμβαίνει από προχθές τη νύχτα στη Χίο και τη Λέσβο, δεν θα το είχαμε πάρει καν είδηση αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί τα ΜΜΕ, που υπό κανονικές συνθήκες ψοφάνε για αναταραχές, φασαρίες και επεισόδια, έχουν βαλθεί, συντονισμένα, να υποβαθμίσουν τα γεγονότα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις