Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Βέλγιο: Αναβολή της εκδίκασης για την έκδοση του Κ.Πουτζντεμόν στην Ισπανία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βέλγιο: Αναβολή της εκδίκασης για την έκδοση του Κ.Πουτζντεμόν στην Ισπανία

Για τις 16 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο των Βρυξελλών, του πρώην επικεφαλής της καταλανικής τοπικής κυβέρνησης, Κάρλες Πουτζντεμόν, σε σχέση με το ισπανικό ένταλαμα έκδοσής του μετά την απόπειρα αυτονόμησης της Καταλωνίας τον Οκτώβριο του 2017.

Ο ίδιος αυτοεξορίστηκε στις Βρυξέλλες μετά την αποτυχημένη προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης της ισπανικής περιφέρειας.

Η Ισπανία, η οποία έχει αποτύχει ως τώρα να εξασφαλίσει την έκδοση του Πουτζντεμόν, ανανέωσε την προσπάθεια μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου αυτόν τον μήνα να καταδικάσει άλλους εννέα αυτονομιστές ηγέτες σε ποινές κάθειρξης έως 13 ετών για τον ρόλο τους στα γεγονότα του 2017.

Η ασκούσα χρέη αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Ισπανίας Κάρμεν Κάλβο δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνησή της δεν κατανοεί πώς το Βέλγιο θα μπορούσε να αποφασίσει να μην παραδώσει τον Πουτζντεμόν.

«Όπως το βλέπουμε, δεν είναι πρέπον για ένα δημοκρατικό κράτος να αρνηθεί [αυτό το αίτημα έκδοσης] μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Onda Cero.

Δικηγόρος του Κ.Πουτζντεμόν, Σιμόν Μπεκάρτ, δήλωσε πως τα νομικά επιχειρήματα παραμένουν ως είχαν μετά την προσπάθεια για ανεξαρτησία το 2017, όταν η Ισπανία είχε εκδώσει το προηγούμενο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πουτζντεμόν, το οποίο είχε απορριφθεί από το Βέλγιο.

«Θα επικαλεστούμε ασφαλώς ασυλία», δήλωσε ο Σ.Μπεκάρτ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL