Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γαλλία: «Σινεμά» για τους Αμερικανούς ψηφοφόρους η εκεχειρία στη Συρία

ΑΜΠΕ

«Στοιχηματίζω πως, όπως στην Κύπρο, οι Τούρκοι θα εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί σε 50 χρόνια», δήλωσε ο Ζαν-Κριστόφ Λαγκάρντ

Η εκεχειρία ανάμεσα στην Τουρκία και τους Κούρδους, η οποία αφήνει σ' αυτούς τους τελευταίους πέντε ημέρες για να αποχωρήσουν από τη ζώνη της σύγκρουσης, είναι «σινεμά που προορίζεται για τους αμερικανούς ψηφοφόρους», δήλωσε σήμερα ο Ζαν-Κριστόφ Λαγκάρντ, πρόεδρος της ομάδας μελετών για τους Κούρδους στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

«Στοιχηματίζω πως, όπως στην Κύπρο, οι Τούρκοι θα εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί σε 50 χρόνια», δήλωσε ο Ζαν-Κριστόφ Λαγκάρντ.

Η τουρκική επίθεση στον συριακό βορρά «είναι ένα μήνυμα που η Δύση στέλνει στον κόσμο: το να είσθε σύμμαχοί μας σ' έναν πόλεμο, αποτελεί σχεδόν εγγύηση ότι θα προδοθείτε και θα εγκαταλειφθείτε μετά τον πόλεμο», δήλωσε επίσης. Οι Κούρδοι, «φίλοι μας και σύμμαχοί μας, (...) πολέμησαν το Νταές» και «αυτούς είναι που προδίδουν τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες, που οι Ευρωπαίοι δεν μπόρεσαν να υπερασπισθούν», επέμεινε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι «ήδη πολύ αργά» για να επιβληθούν κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας. «Τις πρώτες ημέρες ήταν που η Ευρώπη είχε τα μέσα για να ασκήσει πολύ ισχυρή πίεση στην Τουρκία, στον Ερντογάν», σύμφωνα με τον Λαγκάρντ.

Στην Ευρώπη, «συνεχίζουμε να ζούμε σαν ο κόσμος να ήταν ένας κόσμος αγγελικά πλασμένος», δήλωσε.

Ο Λαγκάρντ καταγγέλλει την «αδυναμία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θεωρεί τον Ντόναλντ Τραμπ «υπεύθυνο» για την ενδεχόμενη επιστροφή στην Ευρώπη τζιχαντιστών που ήταν κρατούμενοι των Κούρδων και απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο αυτής της σύγκρουσης. «Υπάρχουν ήδη τζιχαντιστές που είναι ελεύθεροι και υπάρχει κίνδυνος να τους δούμε να επιστρέφουν στα εδάφη μας για να μας επιτεθούν», δήλωσε.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο