Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Δεν αποκλείει την επίτευξη συμφωνίας για το Brexit ο Ζ.Κ.Γιούνκερ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεν αποκλείει την επίτευξη συμφωνίας για το Brexit ο Ζ.Κ.Γιούνκερ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πως εργάζεται για μια συμφωνία για το Brexit, για την οποία υποστήριξε πως είναι ακόμη δυνατή. «Δεν δέχομαι αυτό το παιγνίδι των κατηγοριών που άρχισε το Λονδίνο. Προσωπικά δεν αποκλείω μια συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο Μπόρις Τζόνσον δηλώνει ότι συνεχίζει να είναι συγκρατημένα αισιόδοξος για μια συμφωνία.

«Διαπραγματευόμαστε επίσης με τους φίλους και εταίρους μας στην ΕΕ για το Brexit και γνωρίζετε ότι είμαι ακόμα συγκρατημένα, συγκρατημένα αισιόδοξος», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, στο twitter.

«Δεν έχει γίνει πολλή πρόοδος» στις συνομιλίες  δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, και πρόσθεσε ότι η Βρετανία πρέπει να ζητήσει να αναβληθεί η αποχώρησή της για μετά τις 31 Οκτωβρίου ή να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία διαζυγίου.

Ο ίδιος δεν παρέλεψε να σχολιάσει ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι φυσικά ανοιχτό στη δυνατότητα μιας παράτασης, αν υπάρχουν συγκεκριμένοι αντικειμενικοί λόγοι γι' αυτή. Το αίτημα για παράταση αποτελεί δικαίωμα του Ηνωμένου Βασιλείου».

Η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Φινλανδίας, Τίτι Τουπουράινεν, δήλωσε απευθυνόμενη στους ευρωβουλευτές πως η ΕΕ είναι «έτοιμη να αντιμετωπίσει» ένα no-deal Brexit το οποίο αποτελεί ένα «επικίνδυνα ρεαλιστικό σενάριο».

Τέλος ο διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε πως η επίτευξη μιας συμφωνίας για το Brexit με τη Βρετανία πριν από την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου είναι «πολύ δύσκολη».

Πηγή ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL