Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μήνυμα ανησυχίας θα μεταφέρει στην ΕΕ το Σιν Φέιν, σε συναντήσεις της επικεφαλής του στις Βρυξέλλες

ΑΜΠΕ

Την ανησυχία των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, των κατασκευαστών και της βιομηχανίας τροφίμων στη βόρεια Ιρλανδία θα μεταφέρει σε αξιωματούχους στις Βρυξέλλες, σε αυριανές συναντήσεις μαζί τους, η επικεφαλής του κόμματος Σιν Φέιν στη βόρειο Ιρλανδία, Μισέλ Ο'Νιλ.

Το εθνικιστικό κόμμα των καθολικών του Σιν Φέιν, που τάσσεται υπέρ μίας παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, και είχε παραιτηθεί από την συγκυβέρνηση με το ενωτικό DUP, που συμπλέει με την γραμμή της κυβέρνησης του Λονδίνου για το Brexit, συμμετείχε σήμερα σε συναντήσεις με εκπροσώπους των επιχειρήσεων, με τους οποίους συζήτησε τις επιπτώσεις στην οικονομία της βόρειας βρετανικής επαρχίας, μετά από την αποχώρηση από την ΕΕ.

Μετά τις συναντήσεις, η Μισέλ Ο' Νιλ δήλωσε ότι το κυρίαρχο μήνυμα ήταν ότι οι συνέπειες θα είναι πολύ σκληρές για τον βορρά, καθώς οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να σχεδιάσουν το μέλλον τους και ανησυχούν για την προοπτική της απώλειας θέσεων εργασίας και για την οικονομική κατάρρευση.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα για την οικονομία στο βορρά, άσχετα από το τι λένε το DUP και οποιοσδήποτε άλλος ψευδαισθητικός και θερμός υποστηρικτής του Brexit» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Σιν Φέιν. Όπως επισημαίνεται, η Μισέλ Ο' Νιλ θα ζητήσει στις συνομιλίες στις Βρυξέλλες σταθερότητα σε ότι αφορά στην ανάγκη να αποφευχθεί ένα σκληρό σύνορο, να προστατευτεί η Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής καθώς και η οικονομία. «Η οικονομία του βορρά δεν μπορεί να αντέξει τον αποκλεισμό από την τελωνειακή ένωση και την ενιαία αγορά και αυτό είναι το μήνυμα που θα μεταφέρουμε δυνατά και καθαρά στην ΕΕ» αναφέρεται.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Πέντε χρόνια

Τέτοιες μέρες, πριν από πέντε χρόνια, στις 25.1.2015, ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιγε ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική ζωή του τόπου. Με τη στήριξη μιας κοινωνίας απελπισμένης και εξοργισμένης από την ανυπολόγιστη καταστροφή δύο Μνημονίων και έχοντας διανύσει μια εντυπωσιακή πορεία

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις