Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
«Ανοικτή σε μια δίκαιη συμφωνία για το Brexit» παραμένει η Ιρλανδία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Ανοικτή σε μια δίκαιη συμφωνία για το Brexit» παραμένει η Ιρλανδία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Σάιμον Κόβενι, δήλωσε σήμερα ότι οι δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, που κατηγόρησε τη Βρετανία ότι παίζει ένα «ανόητο παιχνίδι αλληλοκατηγοριών» για το Brexit, αντανακλούν την απογοήτευση όλης της ΕΕ.

Ο ίδιος ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ότι οι δηλώσεις του Τουσκ «αντανακλούν την απογοήτευση σε όλη την ΕΕ και το μέγεθος των όσων διακυβεύονται για όλους εμάς».

«Παραμένουμε ανοικτοί στο να οριστικοποιήσουμε μια δίκαιη συμφωνία για το Brexit, αλλά χρειαζόμαστε και μια βρετανική κυβέρνηση που να είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την ΕΕ προκειμένου να επιτευχθεί αυτό», πρόσθεσε ο Σ.Κόβενι.

Προϋπολογισμός 2020: 1,2 δισ. ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας στην περίπτωση no-deal Brexit

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Πασκάλ Ντόναχιου ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα έχει δημοσιονομικό έλλειμμα που θα ανέρχεται στο 0,6% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το επόμενο έτος, αν η Βρετανία φύγει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, προκειμένου να χρηματοδοτήσει με 1,2 δισεκ. ευρώ τις πληγείσες επιχειρήσεις και έτσι να μειώσει τις συνέπειες ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

«Το Brexit είναι ο πιο πιεστικός και άμεσος κίνδυνος για την οικονομία μας» και μια έξοδος από την ΕΕ χωρίς συμφωνία «θα ήταν πολύ δύσκολη», δήλωσε ο Π.Ντόναχιου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο. «Ανακοινώνω ένα σύνολο δαπανών ύψους 1,2 δισ. ευρώ για να αντιμετωπίσουμε το Brexit», πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα, τόνισε ότι «στις παραμονές ενός Brexit χωρίς συμφωνία, θα παρέμβουμε με σταθερό και ουσιαστικό τρόπο για να στηρίξουμε τις θέσεις εργασίας και την οικονομία».

«Αυτές οι παρεμβάσεις θα στηρίξουν εταιρίες από κάθε επίπεδο και βαθμό δυσκολίας, με ιδιαίτερη εστίαση στους τομείς που εκτίθενται περισσότερο, όπως τα τρόφιμα, η βιομηχανία και οι εμπορικές υπηρεσίες σε διεθνές επίπεδο», προσέθεσε ο ίδιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL