Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Ζ.Κ.Γιούνκερ: Το Λονδίνο να προτείνει εναλλακτικές για το backstop
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζ.Κ.Γιούνκερ: Το Λονδίνο να προτείνει εναλλακτικές για το backstop

Να παρουσιάσει εφαρμόσιμες προτάσεις για την αντικατάσταση του backstop στη συμφωνία για το Brexit, κάλεσε τον Μπόρις Τζόνσον ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο. 

«Ο πρόεδρος Γιούνκερ υπενθύμισε πως είναι ευθύνη του Ηνωμένου Βασιλείου να παρουσιάσει νομικά εφαρμόσιμες λύσεις που να είναι συμβατές με τη Συμφωνία Αποχώρησης», ανέφερε σε δήλωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσθέτοντας ότι «ο πρόεδρος Γιούνκερ υπογράμμισε πως η Κομισιόν εξακολουθεί να είναι πρόθυμη και ανοικτή να εξετάσει αν τέτοιες προτάσεις ανταποκρίνονται στους στόχους του backstop. Τέτοιες προτάσεις δεν έχουν γίνει ακόμη».

Το Λονδίνο, από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες ανάμεσα στη Βρετανία και την ΕΕ για τη συμφωνία εξόδου θα ενταθούν, ενώ επαναλαμβάνεται πως ο Βρετανός πρωθυπουργός δε θα ζητήσει καθυστέρηση του Brexit πέραν της 31ης Οκτωβρίου.

«Οι ηγέτες συμφώνησαν πως οι συνομιλίες χρειάζεται να ενταθούν και πως σύντομα συναντήσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά», αναφέρεται στη δήλωση που εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «συμφωνήθηκε πως συνομιλίες θα πρέπει επίσης να διεξαχθούν σε πολιτικό επίπεδο ανάμεσα στον Μισέλ Μπαρνιέ και τον υπουργό αρμόδιο για το Brexit και οι συζητήσεις θα συνεχισθούν επίσης ανάμεσα στον πρόεδρο Γιούνκερ και τον πρωθυπουργό».

Αποδοκιμασίες κατά του Μπ.Τζόνσον

Διαδηλωτές αποδοκίμασαν σήμερα τον Βρετανό πρωθυπουργό, μετά τις συνομιλίες με τον ομόλογό του από το Λουξεμβούργο, Ξαβιέ Μπετέλ, με αποτέλεσμα να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.

«Ντροπή σου» φώναζαν οι διαδηλωτές απευθυνόμενοι στον Μπ.Τζόνσον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL