Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ισπανία: Ενδεχόμενη στήριξη των Ciudadanos σε κυβέρνηση ανοχής των Σοσιαλιστών

Ο επικεφαλής των Ciudadanos, Αλμπερτ Ριβέρα-ΑΜΠΕ

Όπως αναφέρει η εφημερίδα El Mundo οι επικεφαλής των Ciudadanos και του Λαϊκού Κόμματος εξετάζουν το ενδεχόμενο να στηρίξουν πιθανή κυβέρνηση ανοχής των Σοσιαλιστών υπό όρους

Το ενδεχόμενο στήριξης υπό όρους μιας κυβέρνησης ανοχής υπό τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ, εξετάζουν ο ηγέτης των Ciudadanos, Αλμπερτ Ριβέρα και ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος, Πάμπλο Κασάδο, στην Ισπανία, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα El Mundo.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Αλμπερτ Ριβέρα, χωρίς να αναφερθεί στην αποχή, δήλωσε ότι ζήτησε από τον Πάμπλο Κασάδο να προτείνουν από κοινού συμφωνία στον Πέδρο Σάντσεθ, η οποία θα περιλαμβάνει όρους προς τον εντολοδόχο πρωθυπουργό για μη αύξηση των φόρων και για την εκ νέου υπαγωγή της Καταλωνίας στην εξουσία της κεντρικής κυβέρνησης, εάν η τοπική κυβέρνηση απορρίψει την αναμενόμενη ετυμηγορία στην δίκη των στελεχών του αυτονομιστικού καταλανικού κινήματος.

Ο Ά.Ριβέρα είχε αρνηθεί μέχρι σήμερα οποιαδήποτε στήριξη του Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος έχει προθεσμία μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα διεξαχθούν νέες εκλογές στην Ισπανία.

Την ίδια ώρα, ο ασκών χρέη πρωθυπουργού Π.Σάντσεθ κάλεσε τους αντιπάλους του να του επιτρέψουν να σχηματίσει κυβέρνηση, πέντε περίπου μήνες μετά τη διεξαγωγή εκλογών που τον ανέδειξαν νικητή, χωρίς ωστόσο να έχει την απόλυτη πλειοψηφία.

Ο ίδιος είπε πως θεωρεί ότι δεν υπάρχουν εμπόδια προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός επειδή τα σχέδιά του συμπίπτουν με αυτό που ζητάει ο Ριβέρα, αν και δεν απάντησε ευθέως στην πρότασή του για μια συμφωνία.

Νωρίτερα πηγή του Σοσιαλιστικού Κόμματος είχε δηλώσει πως ο Σάντσεθ απέρριψε τους όρους που είχε θέσει ο Άλμπερτ Ριβέρα προκειμένου να τον υποστηρίξει στην ψηφοφορία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο