Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Συγκρατημένα αισιόδοξος» για συμφωνία στο Brexit δηλώνει ο Μπ.Τζόνσον

ΑΜΠΕ

«Εργαζόμαστε απίστευτα σκληρά για να πετύχουμε μια συμφωνία», σημείωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «διαμορφώνεται το περίγραμμα μιας συμφωνίας. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος»

«Συγκρατημένα αισιόδοξος» για την πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit δήλωσε σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Διαμορφώνεται το περίγραμμα μιας συμφωνίας. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Εργαζόμαστε απίστευτα σκληρά για να πετύχουμε μια συμφωνία», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Το "γεύμα εργασίας" της Δευτέρας θα γίνει στο Λουξεμβούργο και αποτελεί την πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών μετά την ανάλυψη της πρωθυπουργίας από τον Τζόνσον τον Ιούλιο. Ο ίδιος θα συναντηθεί επίσης με τον επικεφαλής των διαπραγματευτών της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ και τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ.

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν επίσης και οι συζητήσεις μεταξύ των ομάδων των διαπραγματευτών των δύο πλευρών, όπως είπε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε κάποιες ιδέες για τη λύση όσον αφορά στους υγειονομικούς και φυτουγειονομικούς (SPS) ελέγχους στα ζώα και τα ζωικά προϊόντα στα σύνορα μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας. Περαιτέρω συζητήσεις μεταξύ των ομάδων θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Ο Μπ.Τζόνσον επιμένει ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, με συμφωνία ή χωρίς, ωστόσο η Βουλή των Κοινοτήτων με τον νόμο που πέρασε την περασμένη εβδομάδα, απαιτεί από τον πρωθυπουργό να ζητήσει εκ νέου την αναβολή του Brexit, αν δεν καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις