Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
«Συγκρατημένα αισιόδοξος» για συμφωνία στο Brexit δηλώνει ο Μπ.Τζόνσον
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Συγκρατημένα αισιόδοξος» για συμφωνία στο Brexit δηλώνει ο Μπ.Τζόνσον

«Συγκρατημένα αισιόδοξος» για την πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit δήλωσε σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Διαμορφώνεται το περίγραμμα μιας συμφωνίας. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Εργαζόμαστε απίστευτα σκληρά για να πετύχουμε μια συμφωνία», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Το "γεύμα εργασίας" της Δευτέρας θα γίνει στο Λουξεμβούργο και αποτελεί την πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών μετά την ανάλυψη της πρωθυπουργίας από τον Τζόνσον τον Ιούλιο. Ο ίδιος θα συναντηθεί επίσης με τον επικεφαλής των διαπραγματευτών της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ και τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ.

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν επίσης και οι συζητήσεις μεταξύ των ομάδων των διαπραγματευτών των δύο πλευρών, όπως είπε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε κάποιες ιδέες για τη λύση όσον αφορά στους υγειονομικούς και φυτουγειονομικούς (SPS) ελέγχους στα ζώα και τα ζωικά προϊόντα στα σύνορα μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας. Περαιτέρω συζητήσεις μεταξύ των ομάδων θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Ο Μπ.Τζόνσον επιμένει ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, με συμφωνία ή χωρίς, ωστόσο η Βουλή των Κοινοτήτων με τον νόμο που πέρασε την περασμένη εβδομάδα, απαιτεί από τον πρωθυπουργό να ζητήσει εκ νέου την αναβολή του Brexit, αν δεν καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL