Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Β.Πούτιν: Θα απαντήσουμε αναλόγως αν οι ΗΠΑ αναπτύξουν νέους πυραύλους στην Ευρώπη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Β.Πούτιν: Θα απαντήσουμε αναλόγως αν οι ΗΠΑ αναπτύξουν νέους πυραύλους στην Ευρώπη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε θέση να αναπτύξουν νέο πυραυλικό σύστημα στη Ρουμανία και στην Πολωνία, δήλωσε από το Ελσίνκι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, επισημαίνοντας ότι η Μόσχα θεωρεί ότι κάτι τέτοιο συνιστά απειλή, στην οποία θα πρέπει να απαντήσει.

Την Δευτέρα το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην επιτυχημένη δοκιμή ενός συμβατικού πυραύλου Κρουζ αφού προηγουμένως πραγματοποίησε πτήση 500 χλμ. Αυτή ήταν η πρώτη πυραυλική δοκιμή για τις ΗΠΑ μετά την αποχώρησή τους από τη συνθήκη INF, στις αρχές του μήνα.

«Εκτοξεύσεις αυτού του πυραύλου μπορούν να γίνουν από τα συστήματα που ήδη υπάρχουν στη Ρουμανία και την Πολωνία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλάξει το λογισμικό. Και δεν νομίζω ότι οι Αμερικανοί εταίροι μας θα ενημερώσουν την ΕΕ για κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους διαβεβαιώνουν ωστόσο ότι δεν σχεδιάζουν την ανάπτυξη νέων πυραύλων στην Ευρώπη.

Αναφορικά με την πολύνεκρη έκρηξη στη στρατιωτική βάση του Αρχανγκέλσκ, στη βόρεια Ρωσία, κατά τη διάρκεια δοκιμής οπλικού συστήματος, ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η Μόσχα δεν μπορεί να αποκαλύψει τα πάντα, λόγω της στρατιωτικής φύσης του ζητήματος.

Παράλληλα, δε διευκρίνισε ποιο ήταν το εν λόγω οπλικό σύστημα, σημειώνοντας μόνο ότι μελλοντικά χρειάζεται ένα καλύτερο σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών σε σχέση με τέτοια δυστυχήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL