Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Πλοίο του ισπανικού ναυτικού θα παραλάβει τους μετανάστες του Open Arms
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πλοίο του ισπανικού ναυτικού θα παραλάβει τους μετανάστες του Open Arms

Πολεμικό πλοίο ώστε να παραλάβει τους μετανάστες που διασώθηκαν από το πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ Open Arms, το οποίο βρίσκεται ανοιχτά της Λαμπεντούζα, στέλνει η ισπανική κυβέρνηση.

Το σκάφος Audaz θα αναχωρήσει σήμερα στις 19:00 ώρα Ελλάδας, «ταξιδεύοντας για τρεις ημέρες μέχρι τη Λαμπεντούζα όπου και θα παραλάβει τους ανθρώπους που περισυνελέγησαν από το Open Arms», αναφέρει η ισπανική κυβέρνηση με σκοπό να τους μεταφέρει μέχρι το λιμάνι της Πάλμα ντε Μαγιόρκα στις Βαλεαρίδες Νήσους.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο 10 μετανάστες πήδηξαν από το σκάφος της Open Arms στη θάλασσα σε μια προσπάθεια να φθάσουν κολυμπώντας στη Λαμπεντούζα. Νωρίτερα, σύμφωνα με ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Twitter η open amrs αναφέρει ότι άνθρωποι πήδηξαν στη θάλασσα, μεταδίδοντας σχετικό βίντεο.

https://twitter.com/openarms_fund/status/1163772279697870848?ref_src=twsrc^tfw

«Είναι πιθανό να μεταφέρθηκε (στη Λαμπεντούζα από την ιταλική ακτοφυλακή) αλλά δεν έχουμε επίσημη επιβεβαίωση», εξήγησε μία εκπρόσωπος της Open Arms στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μερικές ώρες αργότερα «εννέα άνθρωποι έπεσαν στη θάλασσα σε μια απελπισμένη προσπάθεια να φθάσουν στις ακτές της Λαμπεντούζα. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου», πρόσθεσε η ΜΚΟ σε ένα άλλο τουίτ.

Αυτοί οι εννέα άνθρωποι, ορισμένα από τους οποίους δεν φορούσαν σωσίβια, διασώθηκαν και βρίσκονταν γύρω στις 12:00 τοπική ώρα «πάνω σε σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ισπανικής οργάνωσης.

Ορισμένοι από τους μετανάστες βρίσκονται πάνω στο Open Arms 19 ημέρες.

Απέναντι στην άρνηση της Ρώμης να επιτρέψει την αποβίβαση των μεταναστών στη Λαμπεντούζα παρά τη συμφωνία έξι ευρωπαϊκών χωρών να τους δεχθούν, η Μαδρίτη πρότεινε την Κυριακή στο σκάφος να δέσει στην Αλχεθίρας, στη νότια Ισπανία, πρόταση την οποία η ΜΚΟ χαρακτήρισε «απολύτως μη ρεαλιστική».

Η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες δήλωσε σήμερα πως η Μαδρίτη θα υποβάλει μια νέα πρόταση «μέσα στις επόμενες ώρες» για την επίλυση αυτής της «ανθρωπιστικής έκτακτης ανάγκης» χωρίς να δίνει διευκρινίσεις.

Κατήγγειλε και πάλι τη στάση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι «ο οποίος έδειξε πως οι ανθρώπινες ζωές δεν τον ενδιαφέρουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL