Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Ιταλία: Τη Δευτέρα αποφασίζει η Γερουσία για το πότε θα συζητηθεί η πρόταση μομφής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιταλία: Τη Δευτέρα αποφασίζει η Γερουσία για το πότε θα συζητηθεί η πρόταση μομφής

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζ.Κόντε

Τη Δευτέρα αναμένεται να συναντηθούν οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων στην ιταλική Γερουσία προκειμένου να ορίσουν ημερομηνία διεξαγωγής της ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της άνω Βουλής του ιταλικού κοινοβουλίου.

Η ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά, η μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό με το Κίνημα Πέντε Αστέρων, κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της οποίας ηγείται ο Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος δεν ανήκει κάποιο κόμμα από τα δύο, αλλά σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης πρόσκειται στο Κίνημα Πέντε Αστέρων.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο επικεφαλής της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, επιδιώκει να οδηγήσει την Ιταλία σε πρόωρες εκλογές και να γίνει νέος πρωθυπουργός.

Μάλιστα, σε δηλώσεις του σημείωσε πως οποιαδήποτε προσπάθεια για την εγκαθίδρυση ενός νέου κυβερνητικού συνασπισμού θα ήταν «απαράδεκτη» και επανέλαβε την ανάγκη διεξαγωγής νέων εκλογών το «ταχύτερο δυνατό».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση ότι ο συνασπισμός της Λέγκας με το Κίνημα Πέντε Αστέρων κατέρρευσε, ο Μ.Σαλβίνι προειδοποίησε να μην γίνουν οποιοιδήποτε ελιγμοί που θα εμπόδιζαν μια επιστροφή στις κάλπες.

«Ελπίζω ότι κανένας δεν σκέπτεται να ξεγελάσει τους Ιταλούς, να κερδίσει χρόνο και να εφεύρει μια κυβέρνηση που θα είναι δημοκρατικά απαράδεκτη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ανησυχεί γιατί άκουσε «παρόμοιες προσεγγίσεις» για το θέμα από το Κίνημα Πέντε Αστέρων και το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL