Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Παραίτηση του Βρετανού ΥΠΟΙΚ μετά την ανάδειξη νέου πρωθυπουργού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παραίτηση του Βρετανού ΥΠΟΙΚ μετά την ανάδειξη νέου πρωθυπουργού

Δε θα παραμείνει στο αξίωμά του όταν αναλάβει ο νέος πρωθυπουργός, την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ τονίζοντας ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Μιλώντας στο CNBC ο Φ.Χάμοντ είπε ότι δεν θέλει να κάνει «δύσκολη τη ζωή», ούτε του Μπόρις Τζόνσον, ούτε του Τζέρεμι Χαντ, των δύο διεκδικητών της πρωθυπουργίας και της ηγεσίας του Συντηρητικού κόμματος. Ο διάδοχος της απερχόμενης πρωθυπουργού Τερέζα Μέι θα την αντικαταστήσει στις 24 Ιουλίου.

Ο Φ.Χάμοντ υπογράμμισε ότι θα εργαστεί για να αποτρέψει οποιαδήποτε προσπάθεια αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μεταβατική συμφωνία. «Αν η νέα κυβέρνηση προσπαθήσει να οδηγήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στην άκρη του γκρεμού που αποκαλείται Brexit χωρίς συμφωνία, θα κάνω ό,τι μπορώ για να το σταματήσω», επέμεινε ο ίδιος.

Η πλειοψηφία των Βρετανών βουλευτών έχει ταχθεί κατά του Brexit χωρίς συμφωνία. Όμως τόσο ο Μπ.Τζόνσον όσο και ο Τζ.Χαντ δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε μια αποχώρηση χωρίς συμφωνία, αν χρειαστεί.

Ο Φ.Χάμοντ είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής του ΗΒ στην ΕΕ στο δημοψήφισμα του 2016 και έχει εξοργίσει τους υποστηρικτές της αποχώρησης τασσόμενος ξεκάθαρα κατά ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL