Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Π.Ρήγας: Η αμυντική βιομηχανία μπαίνει σε άλλη τροχιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π.Ρήγας: Η αμυντική βιομηχανία μπαίνει σε άλλη τροχιά

«Η αμυντική βιομηχανία μπαίνει σε άλλη τροχιά», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας, για το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις μέριμνας προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις» που την προηγούμενη εβδομάδα έγινε νόμος του κράτους.

Ο ίδιος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» πρόσθεσε για τις βιομηχανίες που «τις κρατήσαμε και δεν πέρασαν στο υπερταμείο», ότι «την ερχόμενη τετραετία αυτό το οποίο ήταν σχεδόν νεκρό θα έχει τη δυνατότητα να παράξει και να έχει αποτελέσματα που θα μας εκπλήξουν».

«Αυτή τη στιγμή και για τα ναυπηγεία και για την ΕΛΒΟ, αλλά και για την ΕΑΒ και τα ΕΑΣ, γίνεται μεγάλη προσπάθεια μετά το τέλος της Επιτροπείας και των μνημονίων, ώστε να προχωρήσουν παρόντος του δημοσίου στην κατεύθυνση αποτελεσματικής εξέλιξης και συμμετοχής στην ανάπτυξη με υγιή τρόπο», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός. 

Παράλληλα, ο Π.Ρήγας δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «έχουμε πολύ καλή τεχνογνωσία και ιδιαίτερα ικανό προσωπικό όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δυστυχώς η κρίση και κυρίως οι επιλογές που έγιναν έπληξαν και αυτό το κομμάτι. Η αμυντική βιομηχανία είναι μέρος της ανάπτυξης και θα μπορεί και μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά».

Επιπλέον επεσήμανε ότι «η κατάρρευσή της την προηγούμενη περίοδο ήλθε γιατί υπήρχαν όλα αυτά τα σκάνδαλα σε σχέση με τους εξοπλισμούς, τις μίζες».

Σε σχέση με τις διατάξεις του νόμου που αφορούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας σημεώισε ότι «με μειωμένους προϋπολογισμούς κατάφερε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να ανταποκριθεί και να είναι ιδιαίτερα αξιόμαχο και αποτελεσματικό.

» Το προσωπικό αυτό είχε δισεπίλυτα προβλήματα πάρα πολλά χρόνια, θέματα που ερχόντουσαν από την περίοδο που η σημερινή πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ήταν αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας και ποτέ δε λύθηκαν. Αυτή η κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία και στηρίζει το νομοσχέδιο όλους αυτούς τους ανθρώπους, τα νέα παιδιά που υπηρετούν τη θητεία τους, παιδιά πολυμελών οικογενειών παιδιά τα οποία λόγω τις κρίσης είναι στο εξωτερικό και βρέθηκαν και είναι ανυπότακτα, ενώ θέλουν κι έχουν τη διάθεση να υπηρετήσουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL