Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Σία Αναγνωστοπούλου: Υιοθέτηση μιας ευέλικτης μακροπρόθεσμης παράτασης για το Brexit
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σία Αναγνωστοπούλου: Υιοθέτηση μιας ευέλικτης μακροπρόθεσμης παράτασης για το Brexit

Το ζήτημα του Brexit κυριάρχησε κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων (ΣΓΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο.

Κατά την παρέμβασή της, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε πως μία άτακτη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι επιβλαβής, τόσο για πολιτικούς όσο και για οικονομικούς λόγους, αναφέροντας παράλληλα ότι η ΕΕ πρέπει να είναι υπερήφανη για την απόρριψη του σεναρίου ασύντακτης αποχώρησης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η κ. Αναγνωστοπούλου σημείωσε ότι πολιτικά η ΕΕ έχει λειτουργήσει θετικά στο Brexit, καθώς με τη διαπραγμάτευση έβαλε εκ νέου στο τραπέζι την κουλτούρα του συμβιβασμού και της συναίνεσης.

Ως προς το ζήτημα της χρονικής διάρκειας της παράτασης του άρθρου 50, όπως σημειώνεται, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών πρόκρινε την υιοθέτηση μίας ευέλικτης μακροπρόθεσμης παράτασης και ανέφερε πως το Ηνωμένο Βασίλειο οφείλει να δώσει σαφείς θέσεις για το τι προτίθεται να πράξει ώστε να επικυρωθεί η Συμφωνία Αποχώρησης, ενώ εξέφρασε την ανάγκη συνέχισης της ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ Λονδίνου και ΕΕ κατά τη διάρκεια της παράτασης.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση της, τόνισε ότι με τη στάση και τις θέσεις μας ενισχύουμε την κουλτούρα της συναίνεσης, ενώ διαφυλάσσεται και ενισχύεται η ενότητα εντός της ΕΕ. Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι αρχηγοί θα αποφασίσουν για το ζήτημα της παράτασης, ενώ το σενάριο της αποχώρησης χωρίς την επίτευξη συμφωνίας δεν αποτελεί πολιτική θέση για την ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL