Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Σ. Αναγνωστοπούλου: Μέχρι μέσα Μαϊου, η κοινή επιτροπή για τα εμπορικά σήματα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Αναγνωστοπούλου: Μέχρι μέσα Μαϊου, η κοινή επιτροπή για τα εμπορικά σήματα (Video)

«Περίεργα φαινόμενα» χαρακτηρίζει τις σημερινές κινητοποίησης προσφύγων στα Διαβατά και στον σταθμό Λαρίσης, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι «όσο στην Ευρώπη δεν υπάρχει κανονικότητα που να επιτρέπει τον καταμερισμό των προσφύγων στα κράτη - μέλη τόσο θα επιτρέπεται σε ομάδες που δρουν "υπόγεια" να εκμεταλεύονται τους πρόσφυγες».

Η ίδια μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι την προβληματίζει η συγκυρία υπογραμμίζοντας ότι «οι πρόσφυγες θα πρέπει να ακολουθούν τις επίσημες οδηγίες από το ελληνικό κράτος.

Επιπλέον αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών τονίζει ότι «πατά στην εθνική γραμμή και έχει εφαρμογή η οποία είναι επωφελέστατη για ολόκληρα τα Βαλκάνια».

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια υπουργός σημείωσε ότι «πριν από τη Συμφωνία στρουθοκαμηλίζαμε. Νομίζαμε ότι δεν υπήρχαν προβλήματα. Η Συμφωνία των Πρεσπών ρυθμίζει αυτά τα θέματα καθώς επιλύονται όλες οι στρεβλώσεις των προηγούμενων ετών».

Αναφορικά με τον όρο «μακεδονικός» η ίδια ξεκαθάρισε ότι για όσες εταίρες έχουν κατοχυρώσει σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο το όρο «είναι απόλυτα κατωχυρομένος. Από εδώ και πέρα συγκροτείται η επιτροπή με διεθνείς εμπειρογνώμονες και επιχειρηματίες μέχρι τα τέλη Μαΐου για να δοθεί λύση σε αυτά τα θέματα». 

«Μέχρι τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπήρχε κανένα πλαίσιο, προϊόντα από τη Βόρια Μακεδονία χρησιμοποιούσαν τον όρο "μακεδονικός" και πλέον αυτό αλλάζει. Ο όρος μακεδονία σκέτο ανήκει στην Ελλάδα. Τώρα δημιουργείται πλαίσιο και φάνηκε ότι οι επιχειρηματίες και από τις δύο χώρες θέλουν να ξεπεραστούν τα προβλήματα αυτά», πρόσθεσε η αναπληρώτρια ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, η Σ.Αναγνωστοπούλου έκανε υπογράμμισε ότι «ένα πρόβλημα που φαινόταν δυσεπίλυτο το λύσαμε με τον καλύτερο τρόπο», ενώ αναφορικά με πολιτικό κόστος, σημείωσε ότι «ακόμα και αν υπάρχει άξιζε η επίλυση του προβλήματος καθώς μια κοινωνία βγαίνοντας από την κρίση χρειάζεται να δει νέο ορίζοντα».

«Η ΝΔ και η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν κατάλαβε τίποτα από την κρίση. Χρειάζεται να εμπλέξουμε την κοινωνία όταν χτίζουμε κάτι άλλο», σημείωσε η ίδια και πρόσθεσε ότι «υποτιμήσαμε ότι θα υπήρχε εκμετάλλευση της Συμφωνίας για κομματικούς λόγους».

Συγκεκριμένα σημείωσε ότι «δεν κατανοήσαμε την εύλογη δυσπιστία ενός κόσμου. Έπρεπε να ενημερώσουμε το κόσμο άμεσα ότι όλος ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός επανέρχεται στην Ελλάδα χάρη στη  Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν υπάρχει συνεκτική κριτική απέναντι στη συμφωνία».

Ακόμα, αναφορικά με την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στη Βόρεια Μακεδονία, η αν. υπουργός Εξωτερικών τη χαρακτήρισε εσπευσμένη και σημείωσε ότι «κάτι θορύβησε την Τουρκία. Η επιτήρηση του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας και οι συμφωνίες για αμυντικά προγράμματα με την Ελλάδα σημαίνει ότι περιορίζεται ο ρόλος της Τουρκίας στα Βαλκάνια».

«Η Τουρκία είχε μεγάλη επιρροή στα βόρεια σύνορά μας και είναι η πρώτη που καταλαβαίνει ότι εκτοπίζεται», τόνισε η Σία Αναγνωστοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL