Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Κατρούγκαλος: Να αποφεύγονται προβληματικές δηλώσεις από την ΠΓΔΜ (Video)

Συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

«Συμφωνήσαμε και οι δύο ότι προβληματικές δηλώσεις που δημιουργούν αμφιβολίες ως προς το πραγματικό νόημα της Συμφωνίας των Πρεσπών πρέπει να αποφεύγονται, ακριβώς γιατί και οι δύο χώρες εμμένουν στην πιστή τήρηση του πνεύματος και του γράμματος της Συμφωνίας αυτής που είναι αμοιβαία επωφελής και για τις δύο χώρες» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Ο Γ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε ουσιαστική τη συζήτηση και σημείωσε ότι συμφώνησαν ότι παυτό που περιγράφει ακριβώς την κατάσταση των υποχρεώσεων εκατέρωθεν είναι το άρθρο 4 παράγραφος 3 της Συμφωνίας, που πια δεν αφήνει κανένα περιθώριο για επέμβαση στο εσωτερικό κάθε μιας από τις χώρες μας. Εμμένουμε, λοιπόν, σταθερά στο πνεύμα και στο γράμμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και προχωρούμε και οι δύο στην πλήρη κύρωσή της με την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στη γειτονική χώρα, ακριβώς όπως προβλέπει η Συνθήκη αυτή».

Ερωτηθείς κατά πόσο έθεσε το θέμα στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο Γ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι είχαν «μία συζήτηση και για το θέμα αυτό, αλλά και για την τεχνική διαδικασία που πρόκειται να ακολουθήσει, εφόσον, όπως όλοι ελπίζουμε, θα έχουμε την κύρωση και στις δύο χώρες».

Δείτε όλα τα σχόλια