Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π.Ρήγας: Η Τουρκία προσφέρει κακές υπηρεσίες στην περιοχή

Eurokinissi

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία θα γίνει όταν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας προσθέτοντας ότι η Τουρκία «εκτίθεται που δεν συμβαδίζει με το Διεθνές Δίκαιο»

«Στις δύσκολες φάσεις είναι που πρέπει να γίνονται οι συναντήσεις και αυτό είναι βασική αρχή στις διεθνείς σχέσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τουρκία. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία θα γίνει όταν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες». 

Παράλληλα ο Π.Ρήγας. σε συνέντευξη του στον ALPHA σχολίασε ότι «η Τουρκία αυτή τη στιγμή έχει αυξήσει τη ρητορεία της και κακές υπηρεσίες προσφέρει στην περιοχή. Οι γείτονές μας εκτίθενται που δεν συμβαδίζουν με το Διεθνές Δίκαιο» και επανέλαβε ότι «εμείς είμαστε πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης. Υπερασπίζουμε όλα τα συμφέροντά μας με βάση το Διεθνές Δίκαιο και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κανένας πίσω από αυτό. Όποιες διαφορές υπάρχουν πρέπει να λύνονται με άλλους τρόπους». 

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διαφθορά, ο κ. Ρήγας παρατήρησε ότι «σχετικά με τις υποθέσεις κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος από μέλη των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που είτε βλέπουν το φως της δημοσιότητας είτε έρχονται στη βουλή από τη δικαιοσύνη, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα λάσπης. Το πόρισμα για την Υγεία κάνει λόγο για δαπάνη 85 δισ. εκ των οποίων τα 25 αφορούν μόνο το φάρμακο. Υπάρχει σίγουρα πολιτική ευθύνη. Εάν υπάρχει και ποινική, είναι άλλου δουλειά να το διερευνήσει. Γίνεται διερεύνηση των στοιχείων που έχουν προκύψει, η Δικαιοσύνη κάνει το έργο της, αυτή έχει την ευθύνη». 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι «οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019. Ο ελληνικός λαός έχει κρίση και η κυβέρνηση θα είναι και την επόμενη τετραετία» και πρόσθεσε ότι «γίνονται και μεγάλες θεσμικές αλλαγές αυτή τη στιγμή. Από τότε που ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια για την ελληνική κοινωνία αναδείχθηκε και η ανάγκη να υπάρξει τόσο οικονομική/παραγωγική, όσο και κοινωνική ανασυγκρότηση. To ποιες πολιτικές προκάλεσαν πόνο το ξέρει καλά ο ελληνικός λαός. Ξέρει πόσες μειώσεις μισθών έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και το κατά πόσο έκανε το ίδιο η σημερινή, που δεν το έκανε. Αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό, καταργούμε τον υποκατώτατο, οι εργασιακές σχέσεις αρχίζουν να αποκαθίστανται».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η Αριστερά στην πρώτη γραμμή!

Το ότι η χώρα έχει βγει από τα Μνημόνια και βρίσκεται σε έναν δρόμο ανάπτυξης μπορεί πλέον να θεωρηθεί γεγονός. Η Νέα Δημοκρατία έχει συρθεί στην ψήφιση όλων των μέτρων που υλοποιεί η κυβέρνηση μετά...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο