Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας-Κατάρ στη συνάντηση του Ν.Κοτζιά με τον αλ Θανί

ΑΜΠΕ

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τονίστηκε η αμοιβαία βούληση ενίσχυσης της συνεργασίας στον πολιτιστικό και οικονομικό τομέα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προσέλκυση επενδύσεων από το Κατάρ στην Ελλάδα

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η δίωρη συνάντηση που είχε σήμερα, στο υπουργείο Εξωτερικών, ο υπουργός, Νίκος Κοτζιάς, με τον αναπληρωτή πρωθυπουγό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Μπιν Τζασιμ αλ Θανί.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, επίκντρο των συνομιλιών βρέθηκαν ζητήματα διμερούς συνεργασίας. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν για την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων γαι ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, ο Ν.Κοτζιάς αναφέρθηκε στον βοηθητικό και εποικοδομητικό ρόλο της Ελλάδας στην επίλυση της κρίσης μεταξύ των μελών του Οργανισμού Συνεργασίας Χωρών του Κόλπου, εκφράζοντας την ετοιμότητα στήρξικης των όποιων συναφών προσπαθειών, εφόσον ζητηθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο διμερές πλαίσιο, τονίστηκε η αμοιβαία βούληση ενίσχυσης της συνεργασίας στον πολιτιστικό και οικονομικό τομέα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προσέλκυση επενδύσεων από το Κατάρ στην Ελλάδα.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον ομόλογό του για τη συμβολή του Κατάρ στο ταμείο υπέρ των πυρόπληκτων.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δύο διαφορετικοί δρόμοι, δύο διαφορετικά σχέδια

Ο προϋπολογισμός που αναμενόταν να ψηφιστεί χθες το βράδυ από τη Βουλή είναι ο πρώτος μετά από οκτώ χρόνια που δεν περιλαμβάνει νέους φόρους. Αντίθετα, περιλαμβάνει μειώσεις φόρων, καθώς τα επιπλέον...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο