Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ενοχλημένη η Άγκυρα για την μη έκδοση του Τουργκούτ Καγιά

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι κατηγορεί την Ελλάδα ότι παρέχει άσυλο σε εγκληματίες

Ενόχληση προκάλεσε στην Άγκυρα η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να πει «όχι» στην έκδοση του Τούρκου δημοσιογράφου Τουργκούτ Καγιά στην Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι κατηγορεί την Ελλάδα ότι παρέχει άσυλο σε εγκληματίες και ζητά από τη χώρα μας σε σεβαστεί τις σχέσεις καλής γειτονίας.

«Ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης απέρριψε την έκδοση του Τουργκούτ Καγιά για τον οποίον η Ιντερπόλ εξέδωσε κόκκινη προειδοποίηση, παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου υπέρ της έκδοσης στην Τουρκία. Η Ελλάδα, που στο παρελθόν παρείχε καταφύγιο στον Οτσαλάν, χορηγεί σήμερα άσυλο σε εγκληματίες που καταζητούνται στη χώρα μας και αγνοεί με ευκολία τις δικαστικές αποφάσεις σχετικά με την έκδοσή τους. Περιμένουμε από την Ελλάδα να σεβαστεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και να υιοθετήσει τους κανόνες του σύγχρονου δικαίου» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με την κοινωνία όρθια

Το έργο της σημερινής κυβέρνησης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Η κοινωνία ήταν σε τέτοιο βαθμό επιβαρυμένη από τα καταστροφικά μέτρα της προηγούμενης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο