Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θετική αποτίμηση της συνάντησης Πούτιν - Τραμπ από το τμήμα Διεθνών Σχέσεων ΣΥΡΙΖΑ

«Η ευρωπαϊκή ασφάλεια θα ωφεληθεί πολλαπλώς από την ύφεση στις αμερικανορωσικές σχέσεις»

Θετικά αξιολογεί το τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν.

«Από θέση αρχής καλωσορίζουμε κάθε βήμα στην κατεύθυνση χαλάρωσης της διεθνούς έντασης, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τις σχέσεις των δύο πυρηνικών υπερδυνάμεων, ΗΠΑ και Ρωσίας. Στη βάση αυτή, αξιολογούμε θετικά τη συνάντηση των προέδρων των δύο χωρών στο Ελσίνκι, πολύ περισσότερο που αυτή πραγματοποιήθηκε ύστερα από μια περίοδο σοβαρών εντάσεων στις μεταξύ τους σχέσεις» σημειώνει χαρακτηριστικά το τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «κατά τη γνώμη μας, ο ψυχρός πόλεμος του 20ου αιώνα δεν επαναλαμβάνεται. Ωστόσο, επανεμφανίζεται με νέο τρόπο, ιδιαίτερα μετά την ουκρανική κρίση. Η ευρωπαϊκή ασφάλεια θα ωφεληθεί πολλαπλώς από την ύφεση στις αμερικανορωσικές σχέσεις».

Παράλληλα, το τμήμα Διεθνών Σχέδεων αναφροικά με το Συριακό σημειώνει ότι «ΗΠΑ και Ρωσία θα πρέπει -παρά τον ανταγωνισμό τους- να καταλήξουν σε έναν οδικό χάρτη για την ειρήνευση στην πολύπαθη χώρα. Ελπίζουμε ότι οι δύο χώρες θα συμβάλουν σε μια διαδικασία ειρήνης, που θα τερματίσει τα δεινά του συριακού λαού, προς όφελος της ειρήνης σε όλη τη Μ.Ανατολή.

» Ταυτόχρονα, περιμένουμε ότι η συνεργασία ΗΠΑ και Ρωσίας θα διατηρήσει σε ισχύ την ιστορική  διεθνή συμφωνία για τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν». 

Τέλος, σημειώνεται «ως πολύ θετική τη στήριξη του Ρώσου [ροέδρου, όπως και της ηγεσίας της Λ.Δ.Κίνας, στη διαδικασία ειρήνης στην Χερσόνησο της Κορέας, που προέκυψε μέσα από το διάλογο Βόρειας και Νότιας Κορέας, καθώς και από τη συνάντηση Τραμπ - Κιμ στη Σιγκαπούρη, προσβλέποντας σε νέα βήματα υπέρ του ελέγχου και της δραστικής μείωσης των πυρηνικών οπλοστασίων παντού στον κόσμο».

Δείτε όλα τα σχόλια