Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Η χρονική περίοδος δεν είναι κατάλληλη για την επίσκεψη του Λαβρόφ"

ΑΜΠΕ

Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα Αντρέι Μασλόφ άφησε να εννοηθεί ότι δε θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ στην Ελλάδα

«Η χρονική στιγμή για επίσκεψη στην Ελλάδα το φθινόπωρο δεν είναι πλέον κατάλληλη, τουλάχιστον με τους όρους που είχαμε συζητήσει, δηλαδή τον Σεπτέμβρη» δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόφ μιλώντας στο πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο,  προανήγγειλε επίσης ότι η Ρωσία θα απελάσει Έλληνες διπλωμάτες. Όπως ανέφερε, ο αριθμός των διπλωματών που θα απελαθούν και η ημερομηνία που αυτό θα συμβεί, δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα δήλωσε ότι θα υπάρξουν συνέπειες για την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα.

Ως «χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική» χαρακτήρισε το υπουργείο Εξωτερικών τις δηλώσεις τηςΜ. Ζαχάροβα.

Δείτε όλα τα σχόλια