Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Συνάντηση Αλ.Τσίπρα με τον Τ.Ερντογάν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση Αλ.Τσίπρα με τον Τ.Ερντογάν

Φωτογραφία αρχείου

Στο κτίριο του ΝΑΤΟ για τις εργασίες της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες έφθασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στις 15.30, ώρα Ελλάδας, ο ίδιος αναμένεται να συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει στον πρόεδρο της Τουρκίας το θέμα της παράνομης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, στους οποίους δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Η ανάγκη σεβασμού της αρχής του κράτους δικαίου καθώς και η άρνηση οποιουδήποτε συσχετισμού με τους οκτώ αιτούντες άσυλο στην χώρα μας θα αποτελέσουν τα κύρια θέματα που θα θέσει ο Αλ.Τσίπρας στον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ίδιος αναμένεται να θέσει και την παραβατικότητα στο Αιγαίο, με στόχο να ληφθούν πρωτοβουλίες για την απομείωση της έντασης, η οποία, όπως τονίζουν στην Αθήνα, κλιμακώνεται, ιδίως όσον αφορά το θέμα των δύο στρατιωτικών.

Αναμένεται ακόμη να τεθεί η θετική ατζέντα και τα θέματα συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, όπως το μεταναστευτικό και η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Τηλεφωνική συνομιλία Αλ.Τσίπρα - Ν.Αναστασιάδη 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, είχε ο πρωθυπουργός προκειμένου να συντονιστούν ενόψει της συνάντησης με τον Τ.Ερντογάν.

Η συνομιλία των δύο ηγετών επικεντρώθηκε στις προοπτικές του Κυπριακού.

Χθες, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το θέμα σε τετ α τετ που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και στους ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «πληγή για όλη τη Συμμαχία, η οποία πρέπει να επουλωθεί με την άμεση επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα».

Παράλληλα, ο Ελληνας πρωθυπουργός έθεσε και το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, λέγοντας πως «αποτελεί μόνιμη πληγή για τη Συμμαχία, το γεγονός ότι η γειτονική χώρα επιμένει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και να επιδιώκει την εξαίρεσή του Αιγαίου από επιχειρησιακούς σχεδιασμούς».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε χθες ότι η Ελλάδα παραμένει βασικός περιφερειακός πυλώνας σταθερότητας και ως ως απόδειξη του σταθεροποιητικού ρόλου ανέφερε τη βελτίωση των σχέσεων με την ΠΓΔΜ καθώς και την εντεινόμενη συνεργασία με την Τουρκία στο προσφυγικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL