Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Δεν θα υπάρξει τμηματική διευθέτηση στο Μακεδονικό»

"Η κυβέρνηση εργάζεται στην κατεύθυνση μιας καλής συμφωνίας και για τις δυο πλευρές και πλέον τον λόγο τον έχουν οι γείτονες"

"Η επίλυση του μακεδονικού ζητήματος θα ενισχύσει την γεωπολιτική θέση της χώρας και θα αναδείξει την Ελλάδα ως παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου", δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Ο ίδιος, μιλώντας στο ραδιόφωνο στο Κόκκινο, υπογράμμισε την πρόοδο στη διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση εργάζεται στην κατεύθυνση μιας καλής συμφωνίας και για τις δυο πλευρές και πλέον τον λόγο τον έχουν οι γείτονες.

Ο Γ. Αμανατίδης τόνισε ότι δεν θα υπάρξει τμηματική διευθέτηση, για την επίτευξη της συμφωνίας, αλλά αποδοχή όλων των όρων.

Απαντώντας εξάλλου στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έλλειψη ενημέρωσης, δήλωσε πως για κάθε πρόοδο στις διαπραγματεύσεις υπάρχει ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών.

Παράλληλα, κάλεσε τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη δική της θέση την οποία, όπως είπε, έχει αλλάξει τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ συνέστησε υπομονή.

Δείτε όλα τα σχόλια