Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Οργή στην Άγκυρα για την απελευθέρωση του Τούρκου αξιωματικού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οργή στην Άγκυρα για την απελευθέρωση του Τούρκου αξιωματικού

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να επιβληθούν αυστηροί περιοριστικοί όροι σε έναν από τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Η Άγκυρα διαμηνύει ότι «συνεχίζεται η αποφασιστικότητά μας σε ό,τι αφορά την έκδοση και την εκδίκαση των πραξικοπηματιών δραπετών στην χώρα μας».

Οι εχθροί της Τουρκίας βλέπουν την Ελλάδα ως «ασφαλές καταφύγιο» και η ελληνική στάση αναφορικά με πρόσωπα, τα οποία η Άγκυρα θεωρεί υποστηρικτές της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του 2016, βλάπτει τις σχέσεις, δήλωσε από την πλευρά του ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά την προσευχή της Παρασκευής, και αναφερόμενος στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα, τόνισε:

"Η Ελλάδα είναι γειτονική και φιλική μας χώρα. Σκεφτόμαστε ότι ο εχθρός μας πρέπει να είναι και εχθρός της Ελλάδας.

Έτσι πιστεύουμε ότι πρέπει να συμπεριφέρεται. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό οι εγκληματίες της οργάνωσης FETO άρχισαν να βλέπουν την Ελλάδα ως ασφαλές καταφύγιο. Κι αυτό βλάπτει την καλή γειτονία και την φιλία μας. Ελπίζω ότι θα εκδώσει στην χώρα μας τα μέλη αυτής της οργάνωσης. Επαναλαμβάνουμε αυτή την έκκληση μας. Δεν επιθυμούμε μια αρνητική επίδραση στις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας λόγω των μελών της οργάνωσης FETO (οργάνωση του Γκιουλέν)".

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Χθες (19 Απριλίου) έγινε γνωστό ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας της Ελλάδος αποφάσισε την απελευθέρωση του Süleyman Özkaynakçı, ενός από τους οκτώ πραξικοπηματίες που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα και συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι απελευθερώθηκε με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αυτή η απόφαση έδειξε ότι δεν λαμβάνονται τα δέοντα μέτρα για έναν προδότη που συμμετείχε σε απόπειρα πραξικοπήματος και για μία ακόμα φορά δείχνει οτι η Ελλάδα είναι μία χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες.

Επιπλέον, οι ελληνικές αρχές κάνουν δηλώσεις στον Τύπο ότι τις επόμενες μέρες θα απελευθερωθουν και οι υπόλοιποι πραξικοπηματίες. Αυτό το θέμα δεν μπορεί να εξηγηθεί ως απλή εφαρμογή σχετικά με τη διάρκεια κράτησης όπως ισχυρίζονται οι ελληνικές αρχές.

Η ελληνική δικαιοσύνη προλειαίνει το έδαφος για ένα τέτοιο αποτέλεσμα που τραυματίζει τη δημόσια συνείδηση με την επαναλαμβανόμενη απόρριψη της έκδοσης των προδοτών πραξικοπηματιών που στράφηκαν κατά της δημοκρατίας στην χώρα μας.

Συνεχίζεται η αποφασιστικότητά μας σε ό,τι αφορά την έκδοση και την εκδίκαση των πραξικοπηματιών δραπετών στην χώρα μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL