Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ.Κατρούγκαλος: Η μόνη λύση για τη Συρία είναι μέσω της διπλωματικής οδού

Eurokinissi

«Για μια χώρα όπως η δική μας που δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια στην περιοχή το σημαντικό είναι να επιβεβαιώνουμε τη θέση αρχών μας και την προστασία του διεθνούς δικαίου» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

«Η μόνη λύση που μπορεί να υπάρξει στη Συρία είναι πολιτική, μέσω της διπλωματικής οδού για τις δυνάμεις που είναι εκτός Συρίας, μέσω της συμφιλίωσης για τις συριακές δυνάμεις» δήλωσε ο αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Εμείς καταδικάζουμε απερίφραστα ως κυβέρνηση οποιαδήποτε επίθεση με χημικά όπλα, επιμένουμε όμως να τονίζουμε ότι η οδός της ειρήνης και της διπλωματίας είναι η προσήκουσα οδός για την επίλυση όλων των διαφορών. Προφανώς υπάρχουν αρμόδια όργανα, υπάρχει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, ο Οργανισμός που επιβλέπει την εφαρμογή της συμφωνίας για την απαγόρευση των χημικών όπλων κι επειδή η Ελλάδα πάντοτε στηρίζει και τα δικά της τα συμφέροντα, αλλά και την αντίληψη που έχει για τον κόσμο στο διεθνές δίκαιο, θεωρούμε ότι αυτά είναι τα ενδεδειγμένα φόρα για την προώθηση των ζητημάτων» επισήμανε  μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Γ.Κατρούγκαλος για τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας εναντίον της Συρίας.

«Για μια χώρα όπως η δική μας που δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια στην περιοχή το σημαντικό είναι να επιβεβαιώνουμε τη θέση αρχών μας, την προστασία του διεθνούς δικαίου, να προσπαθούμε να είμαστε παράγοντας λύσης και όχι επίτασης των προβλημάτων» υπογράμμισε.

Με αφορμή, εξάλλου, την έναρξη των εργασιών του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Κατρούγκαλος παρατήρησε πως «αυτά τα περιφερειακά συνέδρια δεν ενδιαφέρουν μόνο για τον χρόνο διεξαγωγής τους και το follow- up μας απασχολεί, π.χ. για το περιφερειακό συνέδριο της Πελοποννήσου ακολούθησαν πολλές εκδηλώσεις που έχουν σκοπό, πώς την κατακερματισμένη αγροτική παραγωγή -ειδικά σε προνομιακά εμπορεύματα, όπως το λάδι- θα μπορέσουμε μέσω του αγροτικού συνεργατισμού, μέσω συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών να τη συγκεντρώσουμε, ούτως ώστε να μπορέσουμε να πλησιάσουμε τις ανάγκες μεγάλων αγορών, όπως είναι η κινεζική».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Αρ. Φωκά κατά την παρουσία του σε συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΟΚ, είπε: «Η Δημοκρατία είναι ασύμβατη με παρόμοιες εκφράσεις. Τα δικαιώματα υπάρχουν γι' αυτούς που επαγρυπνούν γι' αυτά».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο