Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Πτώση Mirage 2000-5 βορειοανατολικά της Σκύρου / Τριήμερο πένθος για το σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πτώση Mirage 2000-5 βορειοανατολικά της Σκύρου / Τριήμερο πένθος για το σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον αδόκητο χαμό του σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας Γιώργου Μπαλταδώρου, που βρήκε το θάνατο όταν το Mirage 2000-5 που κυβερνούσε προσέκρουσε στη θάλασσα 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου. Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας επισήμανε ότι η πτώση του αεροσκάφους συνέβη "στην φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά την ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής" προσθέτοντας ότι συγκροτήθηκε επιτροπή για τη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθν. Άμυνας Φ. Κουβέλης διευκρίνισε ότι, "κατηγορηματικά, ο θάνατος του πιλότου μας του Γιώργου Μπαλταδώρου δεν έχει σχέση με αναχαίτιση" τουρκικών αεροσκαφών. Μεταφέροντας πληροφορίες στρατιωτικών αρχών, ο Φ. Κουβέλης σημείωσε ότι το αεροσκάφος του Γ. Μπαλταδώρου μαζί με ακόμα ένα αεροσκάφος επέστρεφαν στη Σκύρο μετά από αναχαίτιση δυο τουρκικών αεροσκαφών, αναχαίτιση η οποία τελικώς δεν έγινε, καθώς τα τουρκικά αεροσκάφη είχαν ήδη φύγει προς την Τουρκία. Τουρκικά ΜΜΕ μετέδιδαν επίσης ότι δεν υπήρχαν τουρκικά μαχητικά στην περιοχή που κατέπεσε το Mirage.

Οδύνη στον πολιτικό κόσμο

"Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για την απώλεια του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε κατά την επιτέλεση εθνικού καθήκοντος", επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και διαβεβαιώνοντας ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά του.

"Χάσαμε έναν σπουδαίο πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος. Η οδύνη όλων μας είναι μεγάλη. Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένεια και τους συναδέλφους του. Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.

Την οδύνη όλης της Βουλής "για τον θάνατο του πιλότου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος" εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης τονίζοντας ότι "η Βουλή των Ελλήνων αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη του. Έφυγε υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας αλλά θα μείνει για πάντα στις καρδιές και τη μνήμη μας. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια".

"Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται" σημείωσε μέσω Twitter ο υπουργός Εθν. Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Π. Καμμένος.

"Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας Γ. Μπαλταδώρου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος" υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ. "Έδωσε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας. Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα και θα σταθούμε δίπλα στους δικούς του" επισήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης. "Βαθιά θλίψη και οδύνη για τον σμηναγό της Πολεμικής μας Αεροπορίας που έπεσε πάνω στο καθήκον. Η πατρίδα τον τιμά" σημείωσε μέσω Twitter η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φ. Γεννηματά. Τα "θερμά συλλυπητήριά" του στην οικογένεια του "αδικοχαμένου" Γ. Βαλταδώρου εξέφρασε το ΚΚΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL