Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Π. Καμμένος: Δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα στα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Καμμένος: Δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα στα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

«Τα κινητά τηλέφωνα ερευνήθηκαν, παρουσία Έλληνα ειδικού. Ακολουθήθηκε η διεθνής διαδικασία έρευνας και ανοίγματος των κινητών τηλεφώνων και δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα. Κάποια σενάρια και κάποια δημοσιεύματα δεν θα τύχουν σχολιασμού από εμάς».

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σχετικά με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, στον απόηχο τουρκικών δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στα κινητά σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με το νέο ομόλογο του από την Κυπριακή Δημοκρατία, Σάββα Αγγελίδη.

Οι δύο άνδρες διαμήνυσαν ότι Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν πυλώνες σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Προσπαθούμε να χτίσουμε έναν άξονα σταθερότητας με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων, μέσω συμφωνιών συνεργασίας» τόνισε ο κ. Καμμένος, επαναλαμβάνοντας ότι οι δύο χώρες σέβονται τις διεθνείς συνθήκες.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, παρατήρησε ότι η λύση του περνά μέσα από την επιστροφή των προσφύγων, την ενότητα των Κυπρίων και όχι μέσα από διάφορα σχέδια που καταργούν την κυριαρχία της Κύπρου, διαμηνύοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι μακριά από την Κύπρο. Η Ελλάδα όπως και οι Ένοπλες Δυνάμεις της είναι δίπλα της, υπογράμμισε.

Τέλος, επισήμανε ότι «άλλο είναι η στρατηγική ψυχραιμίας και άλλο η πολιτική κατευνασμού».

Ο κ. Αγγελίδης ευχαρίστησε την Ελλάδα για την έμπρακτη και ανιδιοτελή συμπαράσταση της στην προώθηση και στην επίτευξη του εθνικού στόχου. Πρόσθεσε δε ότι η εδραίωση της ασφάλειας στην περιοχή δεν αφορά μόνο την ίδια, αλλά αφορά την Ευρώπη, τον κόσμο.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Ανδριανούπολης, ο κ. Καμμένος σχολίασε: «Λυπάμαι που επιβεβαιώθηκα και δεν αποτελεί απλό μεθοριακό περιστατικό η σύλληψη των δύο στρατιωτικών. Χρησιμοποίησα αυτή τη φράση (σ.σ. ομηρεία) διότι οι δίαυλοι επικοινωνίας της φυσικής ηγεσίας για άμεση επίλυση του θέματος βρέθηκαν κλειστοί».

Επίσης, σχολίασε ότι «οι ξεπερασμένες πρακτικές των εκβιασμών που τελευταία περιλαμβάνουν και την ομηρία μάς γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω». Η λύση είναι η συνεργασία, προσέθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την αντίδραση της ελληνικής πλευράς σε ενδεχόμενο μη ευνοϊκών εξελίξεων, ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι το «πλαν Β» δεν ανακοινώνεται δημόσια.

Σχετικά με το θέμα της ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας έγινε γνωστό ότι θα αφορά σειρά ασκήσεων μαζί με άλλες χώρες που δεν μετείχε μέχρι σήμερα η Ελλάδα και τώρα θα μετέχει, και άλλες που δεν μετείχε μέχρι σήμερα η Κύπρος και τώρα θα συμμετέχει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL