Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Σε υπουργική σύνοδο στον Καναδά, για τη Βόρεια Κορέα, προσκλήθηκε ο Ν. Κοτζιάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε υπουργική σύνοδο στον Καναδά, για τη Βόρεια Κορέα, προσκλήθηκε ο Ν. Κοτζιάς

Στο Βανκούβερ θα βρίσκεται αύριο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να συμμετάσχει, στην Υπουργική Σύνοδο που πραγματοποιείται εκεί για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην Κορεατική Χερσόνησο. Ο κ. Κοτζιάς προσκλήθηκε να συμμετάσχει στην ειδική αυτή σύνοδο από τις δύο συνδιοργανώτριες χώρες και τους υπουργούς Εξωτερικών τους, δηλ. του Καναδά, Κρίστιαν Φρίλαν και των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον.

Η Σύνοδος, στην οποία έχει προσκληθεί μικρός αριθμός χωρών, έχει στόχο να στείλει, όπως τονίζει και σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ένα «ισχυρό και συνεκτικό μήνυμα στο καθεστώς της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας ως προς την αποφασιστικότητά της να μην ανεχθεί πλέον τις παράνομες πυρηνικές και βαλλιστικές δραστηριότητες».

«Απώτερος σκοπός των διεθνών προσπαθειών», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «παραμένει η εξεύρεση διπλωματικής λύσης για την αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου, που θα συνιστούσε ένα σημαντικό βήμα προς την γενικότερη κατεύθυνση της μη διασποράς πυρηνικών όπλων και συναφούς τεχνολογίας, που διαχρονικά υποστηρίζει η χώρα μας».

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο κ. Κοτζιάς θα επιμείνει στην ανάγκη ενότητας της διεθνούς κοινότητας σχετικά με τη μη διασπορά πυρηνικών όπλων και συναφούς τεχνολογίας. Επίσης θα τονίσει τη σημασία της αποκατάστασης επικοινωνίας μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας όπως και της συμβολής της ΕΕ και της διεθνούς κοινότητας στην ομαλοποίηση της κατάστασης.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Κοτζιάς θα έχει συνάντηση με τον Ιάπωνα ομόλογό του, Τάρο Κόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL