Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Μια επίσκεψη δεν λύνει τα προβλήματα, ενισχύει όμως τις σχέσεις των χωρών"

Eurokinissi

Για την επίλυση των διμερών εκκρεμοτήτων με την Αλβανία σημειώνει ότι «είμαστε σε καλό δρόμο ώστε να οδηγηθούμε σε μια συμφωνία που θα είναι θετική και για τις δύο πλευρές»

«Μια επίσκεψη, όσο σημαντική και αν είναι, δεν λύνει αυτόματα όλα τα προβλήματα, μπορεί όμως να συμβάλει, ώστε να ενισχυθεί μια θετική προοπτική στις σχέσεις ανάμεσα στις χώρες μας» σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και εξηγεί ότι δεν πρέπει να μπερδεύεται η ανάλυση με την εξωτερική πολιτική.

«Η ανάλυση, ακόμη και αν καταλήγει στα πλέον αρνητικά συμπεράσματα, γίνεται για να αναδειχθούν οι δυσκολίες και όχι προκειμένου να παραιτηθεί κανείς από μια ενεργητική εξωτερική πολιτική. Άλλο να μην έχει κανείς αυταπάτες για τις δυσκολίες σε μια σχέση και άλλο να παραιτείται από την προσπάθεια θετικής ανάπτυξης μιας σχέσης. Και εμείς θέλουμε να εργαστούμε σε αυτή την τελευταία κατεύθυνση» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ.

Για την επίλυση των διμερών εκκρεμοτήτων με την Αλβανία σημειώνει ότι «είμαστε σε καλό δρόμο ώστε να οδηγηθούμε σε μια συμφωνία που θα είναι θετική και για τις δύο πλευρές» και προσθέτει ότι «είναι το λιγότερο ανόητο ορισμένοι πολιτευτές της αντιπολίτευσης να απαιτούν πριν κάν ξεκινήσουμε σε μια διαπραγμάτευση να τους πούμε δημόσια, ναι δημοσια (!) τις θέσεις και τις προτάσεις που θα καταθέσουμε στις διαπραγματεύσεις, την τακτική που πρόκειται να ακολουθήσουμε».

 

Δείτε όλα τα σχόλια