Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Άλλο ένα δείγμα έλλειψης σοβαρότητας η σημερινή εμφάνιση Λοβέρδου στο ΥΠΕΞ»

Eurokinissi

«Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι πρόεδροι των ΚΟ έχουν τη δυνατότητα ανάγνωσης εγγράφων για την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σ.Αραβία. Ο κ. Λοβέρδος, εξ όσων γνωρίζω δεν είναι πρόεδρος ΚΟ», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών προσθέτοντας ότι αυτό δεν εμπόδισε τον Α.Λοβέρδο να «απαιτήσει πιεστικά να δει τα εν λόγω έγγραφα»

«Η σημερινή εμφάνιση του Αν.Λοβέρδου στο υπουργείο Eξωτερικών, όπου κατέφθασε απροειδοποίητα και συνομίλησε με αναρμόδιο διπλωμάτη και μάλιστα κατά την απουσία μου, είναι άλλο ένα δείγμα έλλειψης σοβαρότητας» σημειώνει ο Νίκος Κοτζιάς.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφορικά με τα «σημερινά επικοινωνιακά τεχνάσματα βουλευτών της αντιπολίτευσης», πρόσθεσε ότι «είναι δικαίωμα του κ. Λοβέρδου, εφόσον το επιθυμεί, να συνεχίσει να ψεύδεται και να επιδιώκει να πρωταγωνιστεί σε θέατρο του παραλόγου προκειμένου να περιφέρεται στα κανάλια και τα ραδιόφωνα».

Επιπλέον στην ίδια ανακοίνωση σημειώνειται ότι «ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός τόνισε χθες ότι οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων έχουν τη δυνατότητα ανάγνωσης εγγράφων που αφορούν στην υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Ο κ. Λοβέρδος, εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζω, δεν είναι πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας. Αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε να απαιτήσει πιεστικά, χωρίς καν να επικαλεστεί εξουσιοδότηση από την κα Γεννηματά, όπως ισχυρίστηκε νωρίτερα στα ΜΜΕ, να δει τα εν λόγω».

Παράλληλα, ο Ν.Κοτζιάς πρόσθεσε ότι «το ίδιο ισχύει και για τον κ. Κουμουτσάκο, ο όποιος, αφού χθες εψεύσθη από το βήμα της Βουλής, διατύπωσε σήμερα και πάλι μέσω ΜΜΕ, ανάλογο αίτημα λησμονώντας ότι ούτε εκείνος είναι πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας».

Τέλος ο ΥΠΕΞ προσθέτει ότι «υπάρχει πάντα ανοικτή πρόσκληση στην κα Γεννηματά και στον κ. Μητσοτάκη, εφόσον το επιθυμούν, να έρθουν στο υπουργείο Εξωτερικών σε χρόνο που θα τους εξυπηρετεί προκειμένου να διαβάσουν τα συγκεκριμένα έγγραφα».

Δείτε όλα τα σχόλια