Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
"Δεν μπορεί οι βουλευτές να λειτουργούν ως κλεπταποδόχοι απόρρητων εγγράφων"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Δεν μπορεί οι βουλευτές να λειτουργούν ως κλεπταποδόχοι απόρρητων εγγράφων"

"Δεν μπορεί οι βουλευτές να λειτουργούν ως κλεπταποδόχοι απόρρητων εγγράφων και να βάζουν σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα. Υπάρχουν νομικές ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν".

Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο 24/7 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στην κατάθεση διαβαθμισμένων εγγράφων στη Βουλή από τον Ανδρέα Λοβέρδο για τη συμφωνία Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας.

Ο κ. Κατρούγκαλος αναρωτήθηκε πώς είχε πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε ότι "το τελευταίο διάστημα στη Βουλή βλέπουμε ένα κοινοβουλευτικό θέατρο με πρωταγωνιστή την επιπολαιότητα".

Για το ζήτημα των ελέγχων στα γερμανικά αεροδρόμια, ανέφερε:

"Μια σειρά από χώρες που ανήκουν στον χώρο Σένγκεν όπως είναι η Γερμανία έχουν επανεισάγει θεσμό ελέγχων στα εσωτερικά τους σύνορα για περιορισμένο χρονικό διάστημα, όπως πράγματι επιτρέπει η συνθήκη, όταν υπάρχουν λόγοι ασφαλείας. Και η Γαλλία έχει κάνει κάτι παρόμοιο, έχει κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση ανάγκης. Αυτό από μόνο του είναι μια ανωμαλία γιατί διαταράσσει τα δεδομένα.

Στα γερμανικά αεροδρόμια διαπιστώνεται ένας εξονυχιστικός έλεγχος ταξιδιωτών από Ελλάδα σε αναζήτηση πλαστών εγγράφων. Ελάχιστα έχουν εντοπιστεί. Εμείς από τη δική μας μεριά έχουμε κάνει όσα μας αναλογούν ώστε να μην διακινούνται ταξιδιώτες χωρίς τα σωστά έγγραφα. Έχουν γίνει διαβήματα γιατί αυτό φαίνεται να είναι στοχευμένο για ταξιδιώτες από τη χώρα μας. Η ελευθερία μετακίνησης είναι βασική ελευθερία στην Ευρώπη. Ελπίζω ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα χωρίς κλιμάκωση".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL