Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.8°C17.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
10.3°C14.5°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.1°C11.3°C
1 BF 66%
Απάντηση Δ.Βίτσα σε δημοσιεύματα για το 401 στρατιωτικό νοσοκομείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απάντηση Δ.Βίτσα σε δημοσιεύματα για το 401 στρατιωτικό νοσοκομείο

«Επιμέρους ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων, αντιμετωπίζονται μέσα από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες και όπου προκύπτουν θέματα που χρήζουν δικαστικής διερεύνησης και αντιμετώπισης, επιλαμβάνονται κατά περίπτωση τα αρμόδια όργανα είτε των στρατιωτικών δικαστηρίων, είτε των λοιπών τακτικών δικαστηρίων. Μέσα από αυτό το πρίσμα αντιμετωπίζουμε και το συγκεκριμένο θέμα, στο οποίο αναφέρονται τα δημοσιεύματα της Εφημερίδας των Συντακτών», σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημητρης Βίτσας, με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας για την Διακλαδική Καρδιοχειρουργική Κλινικής του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Ειδικότερα τα δημοσιεύματα αφορούσαν «την αμφιλεγόμενη λειτουργία των χειρουργείων που σχετίζονταν με θανάτους ασθενών, αλλά και σειρά συμβάντων που έχουν άμεση σχέση με μια σχετικά καινούργια επεμβατική μέθοδο υψηλού κόστους: τις επεμβάσεις TAVI (Διαδερμική εμφύτευση αορτικής βαλβίδας) που γίνονταν στο νοσοκομείο και σταμάτησαν να γίνονται στο 401, σύμφωνα με έγγραφο του νοσοκομείου (20/1/2016), "κατόπιν συμβάντων"» όπως γράφει η εφημερίδα.

Παράλληλα, ο Δ.Βίτσας επαναλαμβάνει τη στήριξη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου στη λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων.

«Η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρακολουθεί και στηρίζει τη λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων της χώρας. Αναγνωρίζει το έργο που συντελείται, τόσο σε επιστημονικό επίπεδο, σε πρωτοποριακούς τομείς της ιατρικής επιστήμης, όσο και σε επίπεδο παρεχομένων υπηρεσιών στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πολιτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ και τις οικογένειές τους, αλλά και στο κοινωνικό σύνολό. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία είναι ένα εθνικό κεφάλαιο, τόσο σε καιρό ειρήνης, όσο και σε έκτακτες καταστάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL