Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΥΠΕΞ: Σημαντικό βήμα προς τα εμπρός οι συνομιλίες με την Αλβανία

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του Ν. Κοτζιά με τον Αλβανό ομόλογό έγινε «ουσιαστική δουλειά» - Οι υπουργοί θα συναντηθούν εκ νέου κατά την προσεχή περίοδο στην Αλβανία

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Αλβανίας, Νίκος Κοτζιάς και Ditmir Bushati, πραγματοποίησαν συνομιλίες στην Κρήτη στις 10-12 Νοεμβρίου, στις οποίες επικεντρώθηκαν σε ανοικτά διμερή θέματα.

Σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν των δύο υπουργείων Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε φιλικό και εποικοδομητικό περιβάλλον, έγινε ουσιαστική δουλειά.

«Και οι δύο πλευρές αναγνώρισαν τη σημασία του διαλόγου για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων και συμφώνησαν για περαιτέρω βήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα στη βάση των ευρωπαϊκών αξιών και κανόνων και προς όφελος των δύο χωρών και των λαών τους» σημειώνεται στο κοινό ανακοινωθέν.

«Οι συνομιλίες απετέλεσαν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Οι προσπάθειες για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων σε μακροχρόνια προβλήματα θα συνεχιστούν. Υπό αυτό το πρίσμα, συμφωνήθηκε ότι οι υπουργοί θα συναντηθούν εκ νέου κατά την προσεχή περίοδο στην Αλβανία, προκειμένου να αξιολογήσουν την επιτευχθείσα πρόοδο και να αποφασίσουν για περαιτέρω συγκεκριμένα βήματα προόδου» τονίζεται επίσης.

Δείτε όλα τα σχόλια