Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π. Καμμένος: Δεν υπεγράφη συμφωνία με κανένα μεσάζοντα για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία

EUROKINISSI

Απαντώντας στους βουλευτές, ο κ. Καμμένος επαναλαμβάνει ότι η συμφωνία είναι διακρατική και εν προκειμένω, δεν υπεγράφη συµφωνία µε κανέναν μεσάζοντα

Δεν υπεγράφη συμφωνία με κανένα μεσάζοντα και δεν έχει παραδοθεί μέχρι σήµερα καµία ποσότητα πυρομαχικών καθ' όσον αυτό προϋπέθετε την κατάθεση ανέγκλητης πίστωσης, καθιστά σαφές ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας στην ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ Βασίλη Κικίλια και Αναστάσιου Δημοσχάκη για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.
 
Σχολιάζοντας την κατάθεση της σχετικής ερώτησης, ο κ. Καμμένος επισημαίνει ότι «πλέον αποδεικνύεται αυτό το οποίο έχω ισχυρισθεί πολλές φορές δημόσια στη Βουλή, δηλαδή ότι η αντιπολιτευτική σας τακτική καθορίζεται - αν δεν υπαγορεύεται - από συγκεκριμένα δημοσιογραφικά γραφεία, τα δημοσιεύματα των οποίων ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, βρίθουν ανακριβειών, ενώ στις πλείστες των περιπτώσεων εξυπηρετούν σκοπούς πέραν της ενημέρωσης».
 
Απαντώντας στους βουλευτές, ο κ. Καμμένος επαναλαμβάνει ότι η συμφωνία είναι διακρατική και εν προκειμένω, δεν υπεγράφη συµφωνία µε κανέναν μεσάζοντα και γνωστοποιεί:
 
- Τη γνησιότητα της παρασχεθείσης εξουσιοδότησης επιβεβαίωσε η ΓΔΑΕΕ, µέσω των διπλωματικών µας αρχών
- Δεν έχει παραδοθεί μέχρι σήµερα καµία ποσότητα πυρομαχικών καθ'όσον αυτό προϋπέθετε την κατάθεση ανέγκλητης πίστωσης,
- Σε ό,τι αφορά τόσον στον ανώτατο αξιωματικό του Στρατού Ξηράς όσο και στον ανώτερο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας εκτιμήθηκε ότι αυτοί προέβησαν σε ενέργειες, πέραν των προβλεπομένων, οι οποίες παραβίασαν την τήρηση εμπιστευτικότητας για την εν λόγω διακρατική συμφωνία παρά τη σαφή και ρητή διαταγή της ηγεσίας.
-Δεν υπήρξε ουδεμία προσβλητική συμπεριφορά και ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες, από το θεσμικό πλαίσιο των Ένοπλων Δυνάμεων, διαδικασίες
- Ο ανώτατος αξιωματικός δεν ετέθη σε διαθεσιμότητα αλλά μετατέθηκε από τη ΓΔΑΕΕ, όπου υπηρετούσε.
Η απάντηση του κ. Καμμένου συνοδεύονταν με σχετικά με την συμφωνία έγγραφα.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χθες το θυμήθηκε

Η Ντόρα Μπακογιάννη μας είπε χθες πόσο χάρηκε που από την εξαφάνιση των Σοσιαλδημοκρατών και τη μεγάλη πτώση της Δεξιάς στη Βαυαρία ευνοήθηκαν οι Πράσινοι και όχι η Ακροδεξιά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο