Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C14.6°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.1°C13.5°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C15.8°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 100%
«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε δρόμο ανάκαμψης»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε δρόμο ανάκαμψης»

Στην Ελλάδα «επιτεύχθηκαν πολλά, μετά από πάρα πολύ μεγάλες θυσίες των πολιτών. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης και οι μακροοικονομικοί δείκτες είναι ανοδικοί», δηλώνει ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Γερμανίας Γενς Πλέτνερ.

Ο Γερμανός διπλωμάτης διαβεβαιώνει επίσης ότι «θα υπάρξει σταθερότητα και συνέχεια στην γερμανική πολιτική για την Ελλάδα», ανεξάρτητα από την συμμετοχή του Φιλελεύθερου κόμματος της Γερμανίας στην επόμενη κυβέρνηση εκφράζοντας «ευγνωμοσύνη στην Ελλάδα για την υποστήριξη της επανένωσης της Γερμανίας», με αφορμή την δεξίωση για την 27η επέτειο της επανένωσης της χώρας του.

Συγκεκριμένα, για την επανένωση της Γερμανίας ο κ. Πλέτνερ είπε: «H μέρα της γερμανικής ενοποίησης είναι για μας μια μέρα ευγνωμοσύνης. Ευγνωμοσύνη για τον ειρηνικό τρόπο με το οποίο οι πολίτες της πρώην Ανατολικής Γερμανίας αγωνίστηκαν για να αποκτήσουν την ελευθερία τους αλλά και ευγνωμοσύνη για τους εταίρους και φίλους μας οι οποίοι υποστήριξαν την επανένωση. Και επειδή είμαστε στην Αθήνα θα ήθελα να επισημάνω ότι η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες οι οποίες υποστήριξαν την γερμανική ενοποίηση.

Για το ενδεχόμενο της συμμετοχής του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) στην επόμενη κυβέρνηση και τις συνέπειες τις οποίες μπορεί να έχει για την Ελλάδα: «Φαίνεται πως στην Γερμανία θα υπάρξει ένας άλλος συνασπισμός και όχι ο «μεγάλος συνασπισμός». Φαίνεται όμως επίσης πως η κα Μέρκελ θα είναι η επόμενη καγκελάριος της Γερμανίας. Γι αυτό και πιστεύω ότι ως προς την Ελλάδα θα υπάρξει σε μεγάλο βαθμό σταθερότητα και συνέχεια».

Τέλος, για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «πιο σημαντικό από αυτό μου φαίνεται ότι το μέλλον της Ελλάδας, η επιτυχία, η οικονομική αναγέννηση της Ελλάδας αποφασίζεται, κατά την πεποίθηση μου, λιγότερο στις Βρυξέλλες ή στο Βερολίνο και περισσότερο εδώ στην Ελλάδα. Αποφασίζεται εδώ δια της συνεπούς εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων».

Παράλληλα, ο πρέσβης της Γερμανίας πρόσθεσε ότι «γι αυτό πρέπει να κοιτάζει κανείς λιγότερο προς το Βερολίνο για τις όποιες πολιτικές αλλαγές εκεί και να προχωρήσει με αυτοπεποίθηση προς το μέλλον. Επιτεύχθηκαν τόσο πολλά, μετά από πάρα πολύ μεγάλες θυσίες των πολιτών. Η εντύπωσή μου είναι ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης. Η Ελλάδα πέρασε δύσκολα χρόνια αλλά οι μακροοικονομικοί δείκτες είναι ανοδικοί».

Ολοκληρώνοντας, ο Γ.Πλέτνερ υπογράμμισε ότι «το σημαντικότερο κατά την άποψή μου είναι να μην χαθεί η ευκαιρία αυτών των πρώτων επιτυχιών και να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, ώστε οι θυσίες, οι οποίες ήταν τεράστιες, να άξιζαν».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL