Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συνάντηση Γ. Αμανατίδη με προξενικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ

Συνάντηση εργασίας με τις έμμισθες προξενικές αρχές στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:30 πμ, στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Αντικείμενο της συνάντησης, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υφυπουργού, είναι οι «Προοπτικές και πρωτοβουλίες για τη Θεσσαλονίκη», προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένας ουσιαστικός και εκτενής διάλογος για τις δυνατότητες κα τις προοπτικές συνεργασίας με σημείο αναφοράς τη Θεσσαλονίκη.

Το «παρών» στη συνάντηση εργασίας θα δώσουν επικεφαλής και εκπρόσωποι των προξενικών αρχών της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Γεωργίας, των ΗΠΑ, της Κύπρου, της Ουκρανίας, της ΠΓΔΜ, της Ρουμανίας, της Ρωσίας, της Σερβίας και της Τουρκίας.

Η συζήτηση αναμένεται να περιστραφεί σε τομείς οι οποίοι προβάλλουν και αναδεικνύουν την ξεχωριστή -στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης- πολιτιστική ταυτότητα της πόλης, όπως επίσης τη σημαντική πολυπολιτισμική της διάσταση, που σταδιακά σφυρηλατήθηκε στο πέρασμα της ιστορίας, καθώς και την πολύπλευρη θρησκευτική της κληρονομιά.

Όλες αυτές οι παράμετροι, καταλήγει η ανακοίνωση, συνθέτουν τη εικόνα μια σύγχρονης, δυναμικής και πολλά υποσχόμενης πόλης, της οποίας το δημοφιλές του χαρακτήρα της αποδεικνύει ο πραγματικά εντυπωσιακός αριθμός των ξένων πολιτών που την επισκέπτονται σε ετήσια βάση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια