Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Τ. Κουίκ: "Εγγύηση της σταθερότητας" Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τ. Κουίκ: "Εγγύηση της σταθερότητας" Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ

Στη σημερινή σύσκεψη στη Λευκωσία, στην οποία πήραν μέρος ο Κύπριος επίτροπος για θέματα αποδήμων Φώτης Φωτίου, ο αρμόδιος Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, και ο πρόεδρος του Jewish Agency Νατάν Σαράνσκι. οι τρεις χώρες προχώρησαν σε ανασκόπηση τη συνεργασία τους στα θέματα αυτά.

Οι τρεις άνδρες συμμετείχαν, επίσης, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους της νεολαίας της διασποράς Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ.

Ο κ. Κουίκ δήλωσε ότι ωρίμασαν τα προγράμματα, που θα τεθούν σε εφαρμογή, ενώ προγραμματίζονται πολύ σημαντικές δράσεις για το μέλλον.

Οι πρωτοβουλίες, όπως αυτή, επισήμανε ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, που έχουν αναπτύξει οι τρεις χώρες βοηθούν στο να καταλάβει η νέα γενιά τι πρέπει να πράξει για τις ιδιαίτερες πατρίδες, αλλά και συνολικά για αυτή την περιοχή στην οποία, τόνισε ο κ. Κουίκ, Κύπρος, Ελλάδα και Ισραήλ «είμαστε η εγγύηση της σταθερότητας» σε πολλά ζητήματα.

Ο Έλληνας υφυπουργός εξέφρασε συμπάθεια προς τα θύματα της τελευταίας επίθεσης στη Βαρκελώνη, λέγοντας ότι «ζούμε σε μια εποχή όπου η τρομοκρατία δυστυχώς έχει αναχθεί σε ένα καθημερινό θρίλερ».

Στις δηλώσεις του ο κ. Φωτίου είπε ότι η ομάδα νέων της διασποράς συνεδριάζει για να καταλήξει σε κοινές δράσεις και προγράμματα, με τη βοήθεια των κυβερνήσεων των τριών χωρών.

Επισήμανε δε ότι η συνεργασία σε θέματα διασποράς είναι υψίστης σημασίας, ιδιαίτερα για την προώθηση εθνικών θεμάτων στο εξωτερικό και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Ο Νατάν Σαράνσκι μετέφερε την εκτίμηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού για την προσωπική συμβολή του Προέδρου της Κύπρου και του πρωθυπουργού της Ελλάδας στην αναβάθμιση του διαλόγου και της συνεργασίας των τριών χωρών.

«Είναι φυσιολογικό να είμαστε φίλοι και εταίροι, ως οι μόνες πραγματικές δημοκρατίες σε αυτή την πολύ προβληματική περιοχή», ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL