Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Υπ.Εξωτερικών: Το άρθρο των FT υιοθετεί όλα τα «επιχειρήματα» των αντιπάλων της κυβέρνησης ως αυταπόδεικτα

Στόχος του άρθρου των Financial Times είναι η συκοφάντηση του Νίκου Κοτζιά τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνοντας ότι «η ψευδής αναφορά ότι δεν υπήρξε κανένα σχόλιο επί του κειμένου ξεπερνά κάθε κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας»

Για παρουσίαση μίας «αναληθούς ιστορίας, χωρίς καμία επαλήθευση, με στόχο τη συκοφάντηση του Νίκου Κοτζιά» κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο εκφράζει φόβους γύρω από το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα.

Αφορμή στάθηκε η δικαστική νίκη του υπουργού Εξωτερικών έναντι του περιοδικού Athens Review Of Books στον Άρειο Πάγο, με βάση την οποία ο υπουργός πάγωσε στη συνέχεια τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εκδοτών της ARB.

Επιπλέον, το άρθρο σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, «ψεύδεται λέγοντας ότι δεν έλαβε κανένα σχόλιο επί του κειμένου που επρόκειτο να δημοσιεύσει. H αλήθεια είναι ότι, κατόπιν συνεννόησης, η κα Hope έλαβε, στις 30 Ιουλίου, σχετική επιστολή του πληρεξούσιου δικηγόρου του Ν.Κοτζιά, Ιωάννη Μαντζουράνη. Η ψευδής αναφορά ότι δεν υπήρξε κανένα σχόλιο ξεπερνά κάθε κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας».

Τέλος, το ΥΠΕΞ σημειώνει ότι «γίνεται επίκληση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και του κινδύνου που διατρέχει αυτή από την κυβέρνηση, όταν η συντάκτρια εξυπηρετώντας προφανώς άλλες σκοπιμότητες και ιδιοτελή συμφέροντα, υιοθετεί όλα τα «επιχειρήματα» των αντιπάλων της κυβέρνησης ως αυταπόδεικτα, τη στιγμή που αυτά κατέπεσαν παταγωδώς στα δικαστήρια όλων των βαθμίδων. Περιφρονεί δε τις αποφάσεις τις ελληνικής δικαιοσύνης επειδή δεν της αρέσουν και απευθύνει πολιτικούς χαρακτηρισμούς και ψεύδη κατά του κ. Νίκου Κοτζιά υιοθετώντας ακροδεξιά φρασεολογία».

Ολοκληρώνοντας το υπουργείο σημειώνει ότι «το αποδεικτικό της γραπτής επιβεβαίωσης εκ μέρους της κας Ηope ότι έλαβε την ανωτέρω επιστολή βρίσκεται στο πολιτικό γραφείο του κ. Κοτζιά».

Δείτε όλα τα σχόλια