Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τηλεφωνικές επαφές Ν.Κοτζιά για Κυπριακό και Μέση Ανατολή

Δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες χθες και σήμερα, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, με θέμα την επόμενη συνάντηση τους, αλλά κυρίως τις προϋποθέσεις και τις προετοιμασίες για την πραγματοποίηση της δεύτερης Διάσκεψης της Γενεύης.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε επίσης σήμερα ο κ. Κοτζιάς και με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Μοχάμαντ Ζαρίφ, με τον οποίο συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής με αφορμή την κρίση που έχει ξεσπάσει και τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων έξι αραβικών κρατών με το Κατάρ.

Με το ίδιο αντικείμενο, ο υπουργός Εξωτερικών είχε επίσης συνάντηση σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών με αντιπροσωπεία του Κατάρ.

Τέλος, ο Ν.Κοτζιάς δέχτηκε σήμερα στο ΥΠΕΞ και τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, Τζέφρυ Πάιατ, με τον οποίο συζήτησε την πορεία των διμερών σχέσεων των δύο χωρών εν όψει του επικείμενου ταξιδιού του κ. Πάιατ στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια